Antena Căutare

Chrome va consuma mai puţină memorie pe Windows 10

Inginerii Google lucrează de zor la o nouă modalitate de gestionare a memoriei RAM, care să reducă substanţial cantitatea de memorie folosită de browser-ul Chrome.

Unul din cele mai mari reproşuri care i s-au făcut lui Chrome de-a lungul timpului, dincolo de faptul că este controlat de Google în aşa fel încât să avantajeze business-ul de reclame şi celelalte produse ale companiei, a fost legat de consumul exagerat de memorie RAM.

Chrome a fost gândit să profite cât mai mult de memoria RAM disponibilă şi să ţină cât mai multe date în RAM pentru a funcţiona mai rapid. Această abordare, însă, a creat probleme, în special pe sistemele care nu dispun de multă memorie.

Acum, în urma colaborării cu Microsoft, care şi-a construit propriul browser pe motorul Chromium, Google a dobândit acces la librării de Windows 10 la care nu avea acces anterior şi îşi poate optimiza mai bine browser-ul pentru acest sistem de operare.

Una din versiunile viitoare de Chrome va face trecerea la un nou sistem de gestionare a memoriei, numit “Segment Heap” şi folosit deja de Edge, pe care-l poate folosi în urma colaborării cu Microsoft.

Articolul continuă după reclamă

Noul sistem de gestionare ar urma să ducă la reducerea consumului de memorie cu aproximativ 27%. Cu scăderea consumului de memorie, se va reduce şi cel de energie, care va antrena o îmbunătăţire a autonomiei pe laptopurile cu Windows 10.

Efectele concrete vor varia de la sistem la sistem, însă vor fi cel mai vizibile pe PC-urile care au la dispoziţie o cantitate mai mică de memorie RAM şi în cazul utilizatorilor care ţin foarte multe taburi deschise.

Sursa : news.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x