Antena Căutare

Instagram va adăuga o funcţie prin care utilizatorii din SUA vor face cumpărături prin intermediul platformei de fotografii

Instagram, divizie a Facebook, va adăuga o funcţie care va permite utilizatorilor din Statele Unite să facă cumpărături prin intermediul platformei de fotografii prin utilizarea opţiunii “checkout” pentru produsele puse la vânzare, a anunţat marţi compania, transmite Reuters.

Instagram, divizie a Facebook, va adăuga o funcţie care va permite utilizatorilor din Statele Unite să facă cumpărături prin intermediul platformei de fotografii prin utilizarea opţiunii “checkout” pentru produsele puse la vânzare, a anunţat marţi compania, transmite Reuters.

Iniţiativa corespunde strategiei Facebook de a monetiza diviziile care se dezvoltă rapid, cum este Instagram, în condiţiile în care principalul său produs, News Feed, nu reuşeşte să genereze un interes crescut din partea utilizatorilor.

Instagram s-a asociat cu peste 20 de branduri, între care se află Adidas, H&M, Kylie Cosmetics şi Michael Kors, pentru funcţia de cumpărături, intrând pe un segment mai familiar unor giganţi ai retailului cum sunt Amazon.com şi Walmart.

Noua funcţie va permite utilizatorilor Instagram din SU A să dea click pe un produs oferit într-o postare, să îi vadă preţul şi şi dea din nou click pentru afişarea unui formular de comandă.

Articolul continuă după reclamă

Utilizatorii vor putea apoi să confirme comanda şi să plătească prin intermediul Visa, Mastercard, American Express, Discover sau PayPal. Anterior, Instagram permitea brandurilor să posteze linkurile site-urilor lor pentru ca utilizatorii să facă achiziţiile.

”Istoricul Facebook legat de confidenţialitatea datelor este cea mai mare problemă care ar putea afecta lansarea achiziţiilor prin intermediul aplicaţiei. Mă aştept să fie o anumită reticenţă faţă de introducerea informaţiilor referitoare la cardul de credit, pentru confirmarea comenzii”, a declarat Gabriella Santaniello, fondatoare a firmei de cercetare a pieţei de retail A line Partners.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, este supusă unor presiuni puternice pentru îmbunătăţirea gestionării datelor utilizatorilor, în urma unei serii de controverse legate de utilizarea datelor private pe platformă.

Instagram, care nu a precizat detaliile financiare ale parteneriatelor, a anunţat că va introduce un comision de vânzare pentru a finanţa cheltuielile legate de tranzacţii.

Anul trecut, platforma Pinterest a introdus o funcţie numită “Product Pins”, pentru a oferi preţuri şi linkuri către paginile de comenzi ale retailerilor, pentru efectuarea cumpărătorilor.

Instagram are peste 130 de milioane de utilizatori care accesează zilnic tag-urile produselor din postările de cumpărături, în creştere de la 90 de milioane în septembrie.

Facebook intenţionează să dezvolte Instagram şi Messenger în platforme puternice de comerţ electronic, pe care utilizatorii să poată da click pe reclame şi să cumpere produse, a declarat Ivan Feinseth, analist la firma Tigress Financial Partners.

Sursa: News.ro

Facebook va modifica platforma de publicitate plătită pentru evita discriminarea, în urma unui acord cu Uniunea American... Facebook a remediat o deficienţă care expunea parolele a milioane de utilizatori în sistemele interne ale companiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x