Antena Căutare

Cum arată azi Robert Powell, actorul din filmul "Iisus din Nazareth", în regia lui Franco Zeffirelli. E total schimbat

Robert Powell și Franco Zeffirelli au avut de împlinit una dintre cele mai mari misiuni din toate timpurile, aceea de a construi personajul lui Iisus din Nazareth conform scriptului Biblic, fiu al lui Dumnezeu în trup de om, printre oameni, care să dea lumii învățătura Dumnezeiască, așa cum este ea lăsată în cartea sfântă.

colaj foto cu robert powell în rolul lui iisus din nazareth pe cruce Galerie
Astăzi, timpul l-a schimbat complet pe actor, anii și-au pus amprenta pe trupul său, dar nu și pe munca sa care dăinuie. | Gettyimages.com

Franco Zeffirelli a scris istorie alegându-l pe Robert Powell în rolul lui Iisus din Nazareth din filmul cu același nume, fiind unul dintre cele mai urmărite serii din toate timpurile. Rober Powell, astăzi în vârstă de 79 de ani, s-a remarcat în istoria cinematografiei datorită rolului său din mini-seria “Iisus din Nazareth”.

Actorul a fost ales pentru acest rol, la vârsta de 32 de ani, datorită trăsăturilor sale fizice care îl făceau la acea vreme să semene cu Iisus din descrierile biblice, deși el s-a dus la casting pentru rolul lui Iuda.

Destinul avea să i se schimbe complet celui care a fost ales să fie Iisus în film, el prezentându-se în fața producătorilor pentru rolul lui Iuda.

Cum arată astăzi Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazareth

Articolul continuă după reclamă

Actorul nu bănuia că va ajunge faimos. În cele din urmă, Zefirelli și Powell s-au angajat într-una dintre cele mai mari misiuni din viața lor: să construiască profilul personajului divin pentru marile ecrane.Viața lui a luat o cu totul altă traiectorie din acel moment, ales fiind să propovăduiască oamenilor învățătura lui Iisus.

Astăzi, timpul l-a schimbat complet pe actor, anii și-au pus amprenta pe trupul său, dar nu și pe munca sa care dăinuie. Trăsăturile au rămas aceleași, asemănate cu cele ale lui Iisus Hristos și astăzi.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Citește și: Ce a pățit Robert Powell în timpul scenei Crucificării din "Iisus din Nazareth". Accidentarea care i-ar fi putut schimba viața

După celebrul rol, el nu a mai avut parte de același succes în carieră, fiind asemănat tot timpul cu Iisus. Un astfel de angajament i-a schimbat total viața și, ca actor, nu a mai putut intra în roluri simple de niciun fel. În prezent s-a retras la casa sa din vestul Londrei, acolo unde, alături de copii și de soție, își trăiește tihnit anii bătrâneții.

Recent, el a participat la o întrevedere cu Regina Camilla, unde, alături de alți mari actori britanici, a avut ocazia să interacționeze cu soția Prințului Charles.

A avut un parcurs greu, luptându-se cu probleme psihiatrice după ce a jucat rolul lui Iisus. Sindromul mesianic a trebuit trata de specialiști, el fiind inițial ateu. Nu a reușit singur să scape de traumele pe care și le-a însușit jucându-l pe Iisus în încercarea de a transmite cât mai profund durerea și învățătura Biblică și a întâmpinat dificultăți în a se elibera de trăirile personajului său în viața reală.

Ce declara Robert Powell în anul 2017 despre rolul său: "Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar ", a declarat Robert Powell pentru History.

După premiera sa, ''Jesus of Nazareth'' a fost nominalizat la premiile Emmy și la premiile BAFTA, devenind unul dintre cele mai vizionate filme religioase din toate timpurile.

Citește și: Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri

Drama actorilor care l-au jucat pe Iisus. Prin ce au trecut în timpul filmărilor pentru rolul controversat

Printre actorii care au interpretat acest rol biblic de-a lungul anilor se numără Robert Powell, Ted Neeley, Christian Bale, Diogo Morgado și Jim Caviezel. Deși eu au reușit să cucerească inimile a milioane de privitori cu interpretările lor, acești actori au observat în timp că rolul lui Iisus le-a schimbat viețile, simțind de parcă sunt urmăriți de un bluestem.

Robert Powell a avut nevoie de tratament psihiatric

Robert Powell, actorul care i-a dat viață lui ”Iisus din Nazaret” a mărturisit franc că este un ateu convins. După rolul care i-a adus succes absolut, el n-a mai fost acceptat în alte producții de avergură, întrucât este perceput de public ca fiind Hristos, fapt pentru care nu putea fi soț, amant ori altceva.

Jim Caviezel și-a dizlocat de două ori umărul în timp ce căra crucea și a fost și lovit de fulger

Jim Caviezel a interpretat rolul lui Iisus în filmul regizat de Mel Gibson, “The Passion of the Christ”. Filmul din 2004 arată povestea lui Iisus portretizată în mod brutal. Se pare că în timpul filmărilor actorul și-a dizlocat de două ori umărul în timp ce căra crucea și a fost și lovit de fulger.

Ted Neeley bombardat cu injurii și lovit cu ouă, roșii sau chiar pietre

Ted Neeley, care a jucat în “Jesus Christ Superstar”, a fost nevoit să se lupte cu furia habotnicilor. Revoltați de faptul că joacă într-un film despre Iisus pe ritm de muzică, mulți oameni l-au așteptat la repetiții și l-au bombardat cu ouă, roșii sau chiar pietre.

Christian Bale a suferit de ieșiri nervoase și a fost la un pas să-și încheie cariera

Christian Bale a jucat rolul lui Iisus în filmul “Mary, Mother of Jesus”, în 1999. Se pare că după acest rol cariera lui a fost înfloritoare, primind roluri în American Psycho, filmele Batman și Terminator. Chiar și așa, starul e recunoscut pentru ieșirile nervoase, care au fost la un pas să-i încheie cariera în urmă cu numai câțiva ani.

Max von Sydow, singurul care nu a avut probleme

Ocolit de acest blestem, însă, pare să fie Max von Sydow, cunoscut pentru rolul din “Greatest Story Ever Told”. Filmul nu s-a bucurat de prea mult succes, însă l-a ajutat să obțină roluri în producții de succes ca “Extremely Loud & Incredibly Close” (2011), Robin Hood (2010) sau “Shutter Island” (2010). Pentru el, interpretarea lui Iisus a fost binevenită.

Citește și: Cum arată actrița care a jucat-o pe Fecioara Maria în „Iisus din Nazareth". Olivia Hussey impresionează cu frumusețea ei

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x