Potrivit raportului, bazat pe un sondaj, utilizarea Instagram pentru ştiri s-a dublat faţă de 2018, iar tinerii sunt cei care apelează cel mai mult la această platformă.
Spre exemplu, aproximativ un sfert dintre tinerii britanici cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au folosit Instagram ca sursă de ştiri despre coronavirus.
Totuşi, platformele social media au fost între sursele cel mai puţin de încredere.
Doar 26% dintre oameni au spus că au avut încredere în reţelele de socializare ca sursă de informaţie despre coronavirus. În aceeaşi măsură, utilizatorii au spus că s-au încrezut în ştirile care au fost partajate pe aplicaţiile de mesagerie precum Facebook Messenger şi WhatsApp.
Guvernele naţionale şi organizaţiile de presă au fost surse de încredere pentru 59% dintre respondenţi.
Instagram este folosit de mai mult de o treime dintre toţi cei care au răspuns sondajului şi de două treimi dintre cei cu vârste sub 25 de ani. Din total, 11% îl folosesc pentru ştiri, la doar un punct distanţă de cei care folosesc Twitter.
„Instagram a devenit foarte popular în rândul celor mai tineri. Ei răspund bine la poveştile care sunt spuse simplu şi bine cu imagini”, a spus Nic Newman, principalul autor al raportului.
Platforma este deţinută de Facebook, care este folosită de 85% dintre oameni săptămânal. Dominaţia companiei „rămâne incredibil de importantă”, a adăugat el. Compania deţine, de asemenea, WhatsApp.
Autorii studiului realizat pe baza datelor de consum din 40 de ţări prevăd că Instagram va depăşi anul viitor Twitter ca sursă de ştiri.
Sursa : news.ro