Antena Căutare

A fost creat primul CREIER ÎN CIP. Să fie un pas spre progres sau prima temelie a sfârșitului umanității?

Cercetătorii americani de la MIT au dezvoltat un aşa-numit creier-în-cip, tehnologie care va îmbunătăţi semnificativ procesele de învăţare mecanică pe care se bazează cele mai multe sisteme de inteligenţă artificială actuale.

Cercetătorii americani de la MIT au dezvoltat un aşa-numit creier-în-cip, tehnologie care va îmbunătăţi semnificativ procesele de învăţare mecanică pe care se bazează cele mai multe sisteme de inteligenţă artificială actuale.

Învăţarea mecanică se face în prezent cu ajutorul unor componente ale computerelor tradiţionale, precum procesoare şi mai ales plăci video, cele din urmă fiind chiar mult mai eficiente în acest domeniu.

Oamenii de ştiinţă americani au creat un cip neuromorfic din silicon de germaniu. Acest tip de cipuri se comportă într-un mod similar creierului uman, folosind sinapse pentru transmiterea controlată a curentului electric.

Această abordare permite procesarea datelor şi învăţarea mecanică la viteze extrem de mari şi a fost posibilă după ce savanţii de la MIT au reuşit să creeze o sinapsă artificială.

Articolul continuă după reclamă

Cipurile neuromorfice trimit semnale electrice la diferite intensităţi cu ajutorul sinapselor artificiale, la fel cum creierul uman primeşte semnale de la neuroni (creierul foloseşte peste 100 de trilioane de sinapse, conform celor mai recente studii).

Această tehnologie, pe lângă viteza mult mai mare de procesare, va deveni în timp din ce în ce mai eficientă din punct de vedere energetic. Configuraţiile folosite în prezent pentru sistemele de inteligenţă artificială au un consum foarte mare de energie, iar cercetătorii estimează că noua abordare va aduce un consum de până la 1.000 de ori mai mic.

Cercetătorii de la MIT au testat noul cip cu un AI folosit pentru a reproduce scrisul uman, iar cu ajutorul noii tehnologii acesta a reuşit să-şi realizeze sarcina cu o acurateţe de 95%.

Utilizatorii Facebook, victimele unei noi escrocherii. Atenţie mare dacă vedeţi aşa ceva, vi se pot fura datele personal... Atenție mare! Cum îți dai seama că cineva are acces la conversațiile tale de pe Whatsapp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x