Antena Căutare

Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Începutul scolar i-a ținut pe cei mai mulți dintre părinți cu sufletul la gură. Deși începutul părea promițător, în cele din urmă școala online a devenit o necesitate pentru toți cei integrați în sistemul de învățământ.

Top 10 tablete perfecte pentru școala online Galerie
Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Pentru majoritatea părinților, școala online reprezintă o adevarată provocare, la fel și pentru copii, care trebuie să se adapteze într-un timp cat mai scurt la această formă de școlarizare, fiind cea mai sigura alternativă din prezent.

Și bineînțeles, școala online nu e posibilă fără uneltele potrivite, chiar dacă cei mici sunt extrem de entuziasmați de întregul proces. Iar atunci când nu există un calculator în locuință sau când acesta este dedicat atribuțiilor de serviciu, părinții se vor orienta către găsirea unei alternative fiabile. Iar tabletele pot reprezenta compromisul ideal și varianta cea mai accesibilă pentru școala online.

Tableta versus alte forme tehnologice de învățare pentru școala online

Tehnologia din prezent ne permite să ne bucurăm de vaste unelte care faciliteazăinclusiv școala online. Iar dacă smartphone-urile din prezent vin cu proprietăți mult mai ridicate spre desosebire de laptopuri și calculatoare, pentru un buget mult mai redus, majoritar ele nu sunt considerate un instrument extrem de versatil din mai multe puncte de vedere.

Articolul continuă după reclamă

O tabletă vine la pachet cu un ecran mult mai mare, chiar și de dimensiunile unui laptop mai mic, care poate oferi copilului o atenție mai sporită la detalii și la orele de curs. Un ecran de cel putin 7” este perfect pentru a reduce oboseala copiilor și pentru a preveni apariția unor probleme oculare sau pentru a le agrava, în special dacă aceștia vor face cursuri de dimineațăși până seara sau cel puțin 5 ore pe zi. Totodată, sistemul permite cu mai multa ușurință executarea unor sarcini sau rezolvarea temelor. De exemplu, crearea unui text va fi mult mai simplă de pe o tabletă, în timp ce tastele mici cu care este prevazut un telefon pot îngreuna semnificativ acest lucru.

Tabletele pot fi echipate și cu o tastatură, avand în acest mod posibilitatea de a o transforma într-un mini-laptop dedicat activităților școlare. Unele vin la pachet cu o tastatură integrata detașabilă care poate fi folosită dupa bunul plac, în timp ce altele pot fi procurate la un cost foarte accesbil.

Iar dacă e să ne raportăm la costuri, în fizic, cât și în cel online, poți găsi tablete variate, la un buget accesibil și adecvat fiecărui parinte, perfecte pentru utilizarea de zi cu zi, dar și cu un mod de utilizare intuitiv pentru fiecare copil.

Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Bineînțeles, fiecare copil are nevoi diferite în ceea ce privește școala online, iar alegerea unei tablete perfecte va influența semnificativ procesul de învățare, cât și modul în care se va adapta cel mic la condițiile actuale. Așa că, fiecare parinte ar trebui săștie câteva informatii cheie despre alegerea unei tablete adecvate, care să nu lase loc de compromisuri.

Cum să alegi o tabletă perfectă pentru școala online

Pentru părinții care n-au avut de-a face cu tehnologia pânăîn prezent sau care nu sunt cunoscători de detalii tehnice, poate fi dificil să aleagă o tabletă corespunzătoare. Cei mai mulți vor apela la rude și prieteni care să le ofere o serie de sugestii și de ce nu, idei referitoare la cele mai ieftine tablete, mai ales dacă achiziția este una neprevăzutăîn buget dar necesară.

Însa, ar trebui să țineți cont că tableta ar putea fi folosită mult timp de acum încolo, așa că nimeni nu-și dorește să investească într-o tabletă mult prea ieftină, care va rula mult prea lent în corelație cu activitățile copilului sau într-o tabletă care se va strica mai repede decât v-ați fi așteptat.

Așadar, vă recomandăm să vă axați pe performanțe cel puțin decente și, de preferat, pe o tabletă care să aparțină unui brand de renume, poate chiar aceeași marcă precum telefonul sau laptopul dumneavoastră.

Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Ce înseamnă performanțe decente? Înseamnă că tableta ar trebui să dețină cel puțin 1 sau 2 GB de RAM, o memorie internă de minim 8GB sau chiar 16 GB de stocare (de preferat cu posibilitatea de prelungire prin intermediul unui micro card SD), o rezoluție de cel putin 1024x600 pixeli și un ecran de tip IPS care ofera un unghi de vizualizare mai mare și mai clar.

E posibil să vă mai intereseze și tipul camerei în cazul în care sesiunile școlare se desfășoară predominant cu contact video. Tabletele nu sunt specializate pe o cameră extrem de performantă așa cum sunt telefoanele, însă ar trebui să știi că o cameră mai bună va avea un număr mai ridicat de mega pixeli sau MP.

Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Acum că v-ați familiarizat cu câteva informații utile privind alegerea unei tablete perfecte pentru școala online, vă venim în ajutor și cu o serie de 10 sugestii de tablete potrivite pentru toate buzunarele, astfel încât să vă fie mai ușor să faceți cea mai bună alegere, la cel mai bun raport calitate-preț.

  1. Tableta Allview Viva C703, Procesor Quad-Core 1.5GHz, Ecran IPS Capacitive Touchscreen 7", 1GB RAM, 8GB Flash, 0.3MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android (Negru)

Daca bugetul nu va permite o investiție foarte crescută și dacă aveți un copil de vârste mici care nu are foarte multe atribuții cu privire la teme și la programele pe care acesta va trebui să le folosească, tableta Allview poate fi alegerea ideala.

Această tabletă are dimensiuni compacte dar totuși adecvate pentru activitățile școlare, cât și pentru utilizarea de zi cu zi pentru jocuri, accesare materiale foto și video.

Memoria internă de 8GB poate fi ajustată prin adăugarea unui card de memorie extern, iar bateria de 2000 mAH poate oferi posibilitatea de a opera ore în șir până la următoarea reîncărcare.

  1. Tableta Kruger&Matz Eagle 702, Procesor Quad Core 1.4GHz, Ecran IPS Capacitive multitouch 7", 2GB RAM, 16GB Flash, 2MP, Wi-Fi, 4G, Bluetooth, Android (Negru)

O altă tabletă extrem de promițătoare și la fel de accesibilă este cea de la Kruger&Matz. În ansamblu, proprietățile sunt destul de similare ca și varianta precedentă, însă își suplimentează puțin performanțele la capitolul memorie internă, dar și la capitolul cameră foto fiind echipată cu 2 camere.

De altfel, acesta permite utilizarea unei cartele de tip micro-SIM, ecran IPS și sistem de reîncărcare Type-C care-ți permite o reîncărcare mai rapidă a bateriei.

  1. Tableta Lenovo Tab M7 TB-7305F, Procesor Quad-Core 1.3GHz, Ecran IPS Capacitive Touchscreen 7", 1GB RAM, 16GB Flash, 2MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android + Husa si folie de protectie (Gri)

Lenovo este unul dintre cei mai renumiți producători de pe piață în materie de gadgeturi, așa că tableta Lenovo Tab M7 nu face excepție de la regulă, având proprietăți ideale pentru copiii aflați la școala primară și nu numai.

Procesorul Qud-Core oferă o operare rapidă cu răspuns în doar câteva secunde, iar bateria de 3500 mAH și dimensiunile reduse o fac ideală chiar și în deplasări, pentru utilizări îndelungate și repetate, fără întreruperi.

În plus este prevăzută atât cu folie de protecție, cât și cu husă cadou, astfel încât să fie ferită cât mai mult timp de incidentele neplăcute.

  1. Tableta Huawei MatePad T8, Procesor Octa-Core 2.0GHz, Ecran IPS Capacitive Touchscreen 8", 2GB RAM, 16GB Flash, 5MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android (Albastru)

Produsele Huawei nu pot lipsi nici din această listă, Huawei fiind la rândul său unul dintre brandurile pe care le regăsim adesea pe buzele tuturor când vine vorba de tehnologie.

MatePad T8 are un ecran IPS impunator de 8” și o rezoluție de 1280x800 pixeli care-i va oferi celui mic o sesiune interesantă și captivantă de cursuri online, la fel ca și procesorul Octa-Core și bateria impresionantă de 500 mAh.

Forma ergonomică oferă mai multă stabilitate, ceea ce înseamnă că oferă o aderență mai crescută și o protecție pe măsură.

Singurul minus al acestei tablete este faptul că nu vine integrat cu serviciile Google, însă exită vaste posibilități de a vă remedia necesarul.

  1. Tableta Lenovo Tab M8 (Gen. 2) TB-8505F, Procesor Quad-Core 2.0GHz, Ecran IPS Capacitive Touchscreen 8", 2GB RAM, 32GB Flash, 5MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android (Gri)

O tabletă din categoria middle-range dar cu un cost cu mult sub așteptări este Lenovo Tab M8 care vine 4 nuclee și 2000 mAh frecvență MediaTek ce asigură un răspuns rapid la comenzi, în doar cîteva milisecunde. Pardea bună e că acest model este echipat cu sistemul de operare Android 9 Pie, deci deține integrate și serviciile Google.

Display-ul de 8” are un unghi de vizualizare de 82% raportat la corpul acestuia, iar rezoluția acesteia e perfectă pentru o atenție sporită la detalii și culori vibrante.

  1. Tableta Samsung Galaxy Tab A 8 T290, Procesor Quad Core 2.0GHz, Ecran TFT Capacitive multitouch 8", 2GB RAM, 32GB Flash, 8MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android (Negru)

Pentru părinții care preferă produsele marca Samsung avem o sugestie și pentru copiii lor - Samsung Galaxy Tab A.

Proprietățile sunt similare cu cele ale tabletei menționate anterior, doar că veți avea de-a face cu un procesor popular Snapdragon, o cameră frontală de 2MP și respectiv cea principală de 8 MP, dar și cu un difuzor stereo care va oferi pe lângă vizualizarea impecabilă a materialelor și o claritate acustică desăvârșită.

  1. Tableta Samsung Galaxy Tab A 2019 T295, Procesor Quad-Core 2.0GHz, Ecran TFT Capacitive Touchscreen 8", 2GB RAM, 32GB Flash, 8MP, Wi-Fi, 4G, Bluetooth, Android

O variantă îmbunătățită este Galaxy Tab A 2019, prevăzută cu un aspect elegant și atractiv, cu margini rotunde care-i vor face pe copiii mai entuziasmați ca niciodată.

Pe lângă caracteristicile pe care le știți deja și care o încadrează printre cele mai bune tablete raport calitate-preț, această tabletă este prevăzută și cu sistemul Samsung Kids Home care-ți permite să monitorizezi accesul copiilor astfel încât să te asiguri că educația lor nu este în pericol. Are o greutate de aproximativ 400 grame și permite inclusiv utilizarea în raport cu o cartelă de tip Nano-Sim.

  1. Tableta Allview Viva Home, Procesor Quad Core 1.5GHz, Ecran IPS Capacitive Multi touch 17.3" FHD, 2GB RAM, 32GB Flash, 2MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android (Negru)

Tableta Allview Viva Home este o adevărată apariție împunătoare în rândul tabletelor, fiind o tabletă multifuncțională care poate fi utilizată nelimitat, pe mai multe planuri.

Ecranul LCD IPS de peste 17”, mult mai impunător chiar și față de ecranul unui laptop vine cu o serie de unelte practice chiar și pentru desenele și schițele copiilor. Nu-ți lipsește controlul parental, memoria internă de 32 GB cu 2GB RAM Cortex Quad-Core. Este compatibilă inclusiv cu USB 2.0 și 3.0, cât și cu mini-cablu HDMI.

  1. Tableta Lenovo Tab M10 (Gen. 2) TB-X606X, Procesor Octa-Core 2.3GHz, IPS Capacitive touchscreen 10.3", 2GB RAM, 32GB Flash, 8MP, Wi-Fi, 4G, Bluetooth, Android (Gri)

O tabletă multifuncțională, puternică și cel mai atrăgător model de la Lenovo este verisiunea Tab M10. De ce? Vă spunem imediat.

Această tabletă are un ecran IPS cu o rezoluție de 1920x1200,, ceea ce înseamnă că redările foto-video și a celorlalte aplicații vor fi mai realisteși mai viu colorate ca niciodată. Poate fi cu ușurință considerată un gadget de ultimă generație și datorită corpului metalic și a ecranului compatibil cu gesturi multiple.

Cele 8 nuclee fac față cu excelență și celor mai avansate solicitări, alături de memoria de stocare și cea RAM care nu sunt mai prejos. Am spune că este o adevărată bestie pentru prețul ei.

  1. Tableta Kruger&Matz Edge 1087, Procesor Intel® Celeron® N3350 2.4GHz, Ecran IPS Capacitive Touchscreen 10.1", 4GB RAM, 64GB Flash, 2MP, Wi-Fi, Bluetooth, Win10 Home, Tastatura (Negru)

Și nu în cele din urmă, pentru cei care sunt în căutarea unui concept 2 în 1 avem și aici o recomandare - tableta Kruger&Matz Edge.

Aici vorbim de performanțe cu care nu am mai avut de-a face până acum, adică o memorie internă de 64 GB și 4GB RAM DDR3 care întrec orice așteptare și care permit o utilizare extrem de activă, fiind ideală chiar și pentru studenți.

Rezoluția Full HD lărgește și mai tare orizonturile în ceea ce privește gradul și calitatea unghiului de vizualizare, iar procesorul Intel vă permite inclusiv să rulați mai multe aplicații în același timp, fărăr nicio problemă.

În concluzie, aveți vaste posibilități și opțiuni de tablete cu adevărat perfecte, pentru orice copil, indiferent de categoria de vârstă.

Nu uitați că cea mai bună tabletă este cea care nu lasă loc de compromisuri, cea care se poate mișca rapid in orice circumstanțe și care dă randament maxim la fiecare utilizare, pe termen lung.

De ce să nu-ți pui husă pe telefon – Opinia unui specialist... Top cinci trucuri care îți fac telefonul mai rapid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x