Căutare Live

Ai cont de email? Poţi spune ADIO intimităţii online. Utilizatorii din întreaga lume au primit o lovitură dură. Milioane de români sunt afectaţi

Google a facut un anunt care da motive de ingrijorare celor peste un miliard de utilizatori din intreaga lume: va permite ca mesajele private ale utilizatorilor Gmail sa fie citite de angajatii a sute de dezvoltatori de software.

emailuri citite

pexels.com

Google a făcut un anunţ care dă motive de îngrijorare celor peste un miliard de utilizatori din întreaga lume: va permite ca mesajele private ale utilizatorilor Gmail să fie citite de angajaţii a sute de dezvoltatori de software.

În urmă cu un an, Google a promis să oprească scanarea inbox-urilor utilizatorilor Gmail, dar compania nu a făcut prea multe pentru a le proteja de dezvoltatorii de software din afara companiei, potrivit publicaţiei The Wall Street Journal.

Utilizatorii Gmail care au optat pentru servicii de email de bază, servicii de comparare a preţurilor cumpărăturilor şi servicii de planificare a itinerariilor călătoriilor sunt cei mai expuşi ca mesajele lor să fie citite.

Sute de dezvoltatori de aplicaţii scanează electronic inbox-urile oamenilor care s-au înscris pentru unele dintre aceste programe, iar în unele cazuri angajaţii acestora citesc emailurile.

Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze.

Informaţia a apărut într-un moment prost pentru Google şi Gmail, cel mai utilizat serviciu de email din lume, cu 1,4 miliarde de utilizatori.

Toate companiile mari de tehnologie sunt presate de Statele Unite şi Europa să facă mai mult pentru protejarea vieţii private a utilizatorilor şi pentru a fi mai transparente în legătură cu părţile care au acces la datele oamenilor.

Supravegherea mai strictă a urmat scandalului legat de firma de consultanţă politică Cambridge Analitica, care între timp a intrat în faliment, care este acuzată că a folosit în mod ilegal informaţiile personale a peste 80 de milioane de utilizatori ai Facebook, pentru a influenţa alegerile în Statele Unite.

Ghid practic despre cumpărăturile online - cum cumperi electrocasnicele... De ce e așa greu să renunți la Facebook! 3 aplicații pentru tineri cumpărate apoi închise de gigantul din social media....
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri