Live acumObservator 06
Prime Time 20:00iUmor

Ai fost atacat pe Facebook? Care este semnalul de alarmă

Lovitură cumplită pentru cei care folosesc Facebook! Dezvoltatorii celebrului site de socializare au dezvăluit că milioane de utilizatori au fost atacați, fără să știe! Ce s-a întâmplat și care sunt efectele

Lovitură cumplită pentru cei care folosesc Facebook! Dezvoltatorii celebrului site de socializare au dezvăluit că milioane de utilizatori au fost atacați, fără să știe! Ce s-a întâmplat și care sunt efectele

Eroarea ar fi permis unor aproximativ 1.500 de aplicaţi să aibă acces la poze private timp de 12 zile, până pe 25 septembrie, a informat compania.

„Ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru”, se arată într-o postare de blog a companiei adresată celor care construiesc aplicaţii pentru platformă. Compania a informat că va trimite o alertă pentru a informa utilizatorii ale căror fotografii ar fi putut fi expuse. Alerta îi va direcţiona către un link unde vor putea să verifice dacă au folosit aplicaţiile vizate de eroare.

Acţiunile Facebook au scăzut cu 1,2% iar incidentul, deşi pare să fie unul minor, ar putea determina autorităţile de reglementare a datelor private din Europa să înceapă o nouă investigaţie privind Facebook, conform lui Brian Wieser, un analist de la Pivotal Research, arată cei de la news.ro.

DECLARAȚIA OFICIALĂ FACEBOOK

„Deja avem mult dovezi care arată că Facebook este neglijent”, a afirmat el, adăugând că Facebook pune accent pe creştere şi sacrificând astfel alte aspecte. Eroarea a vizat utilizatorii care au oferit unor aplicaţii terţe să le acceseze fotografiile. Compania oferă acces de obicei acestor aplicaţii doar la fotografiile distribuite pe profilul utilizatorilor. Astfel, eroarea le-a oferit aplicaţiilor acces către alte fotografii inclusiv cele care au fost încărcate pe site dar nu postate pe profil precum şi cele distribuite pe Marketplace şi Facebook Stories, a informat Facebook.

De obicei, un semn clar că ai fost atacat pe Facebook este acela când ai fost delogat fără să fi solicitat asta sau atunci când ți se cere o parolă nouă.