- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă stai pe net în 2018, niciodată nu poți spune cu certitudine că ești în siguranță. O mulțime de pericole pot sta ascunse sub orice mail pe care îl citești de pe telefon, sau sub orice titlu clickbait ce îți apare deodată pe ecran. În aceste condiții, întrebarea firească pe care trebuie să ne-o punem este: Care este cel mai sigur sistem de operare în 2018, Android sau iOS? Ambele fac sute de milioane de telefoane din întreaga lume să funcționeze în fiecare zi, sub directa amenințare a atacurilor de tip phishing, a malware-urilor și a altor viruși extrem de periculoși. Iată care sunt principalele criterii:
Android vs iOS - Nivelul de amenințare global
Android vs iOS - Update la ultimele versiuni
Android vs iOS - Suport pe partea de hardware
Android vs iOS - Care este mai safe?
Android vs iOS - Nivelul de amenințare global
Studiile arată că Android este un sistem de operare mult mai expus atacurilor de tip malware pe mobil, decât sistemul de operare pe care îl găsim pe iPhone-uri. Să nu uităm încă un lucru extrem de important, ce contează enorm pentru securitatea telefoanelor Apple: dețin propriul magazin de aplicații, fiind extrem de exigenți cu orice produs ce vrea să intre în marea familie App Store. Însă asta nu înseamnă că ambele sisteme de operare nu sunt la fel de expuse pericolelor, mai ales că hackerii utilizează astăzi metode mult mai personale de atac.
Android vs iOS - Update la ultimele variante de sistem
Periodic, atât Android cât și iOS vin cu îmbunătățiri pentru ultimele versiuni ale sistemelor de operare existente. Plecând de la acest adevăr, mulți utilizatori și-ar pune telefoanele mult mai bine la adăpost, dacă ar permite update-uri periodice ale sistemelor de operare. Iată un lucru extrem de interesant la Apple: cu ocazia fiecărei lansări a unei versiuni noi de iOS, buzz-ul creat în jurul acesteia (ca de altfel la absolut orice lansare de software/hardware a americanilor) generează un val puternic de responsabilizare în rândurile utilizatorilor. Așadar, studiile arată că mult mai mulți utilizatori de Apple fac update la noile versiuni, decât cei de pe Samsung sau alte device-uri ce rulează Android.
Android vs iOS - Suport pe partea de hardware
Un lucru este cert: cei de la Apple au control deplin asupra device-urilor, de aceea, pot integra extrem de bine sistemul de operare pe telefoane, astfel încât toți utilizatorii să se simtă în siguranță când stau pe net de pe un iPhone.
La Android însă, lucrurile stau puțin altfel, datorită numărului mare de telefoane mobile, produse de firme diferite, ce utilizează acest sistem de operare. Iată cum siguranța personală a utilizatorului de Android poate să depindă foarte mult de device-ul propriu-zis.
Android vs iOS - Care este mai sigur în 2018?
Nu ne rămâne la final decât să ne întrebăm încă o dată: Care dintre cele două sisteme de operare este astăzi mai sigur pentru utilizatorii săi? Cu toate că iOS este fără discuție mult mai sigur decât Android, asta nu înseamnă că nu sunt ambele expuse riscurilor.
Cu toate acestea, Android poate fi o platformă cât se poate de sigură pentru utilizatori, dacă aceștia știu să aleagă telefoanele corecte și să facă update-uri periodice la ultimele versiuni.
Cauți un telefon sigur, ce rulează excelent cu sistemul de operare Android? Atunci îți recomandăm Samsung Galaxy J5 de la F64. Cu acest telefon, datele tale personale sunt extrem de bine protejate. Folderul securizat îți permite să deții un spațiu criptat și foarte sigur, pentru a pune la adăpost date esențiale de pe Samsung Galaxy J5: poze, documente sau date de înregistrare, sub un nivel de protecție pe care doar tu îl poți controla.
Schimbare pentru INSTAGRAM! Cofondatorii companiei au demisionat. Ce se va întâmpla acum cu rețeaua de socializare... Impresionant sau înspăimântător? Spotify poate sugera playlisturi unice, folosind ADN-ul utilizatorilor, în PREMIERĂ ...