Live acumObservator 19
Prime Time 20:00iUmor - FINALA

Apple a lansat un serviciu de televiziune proprie! Netflix va avea de acum înainte un rival de temut! Ce actori au fost prezenți la evenimentul de lansare

Apple a organizat un eveniment de presă la campusul din Cupertino, California, unde au fost anunțate trei noi servicii de abonament, inclusiv un serviciu de televiziune, pachet de jocuri și abonament la revista "all-you-can-read".

Este oficial! Compania Apple și-a lansat astăzi propriul serviciu de filme online, anunțându-și apariția pe piața TV cu conținut video original, concurență pentru Netflix, Amazon Prime Video sau HBO! A semnat contracte exclusive cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Oprah Winfrey și Steven Spielberg

Apple a organizat un eveniment uriaș la campusul din Cupertino, California, unde au fost anunțate trei noi servicii de abonament, inclusiv un serviciu de televiziune, platforma de jocuri onlinei și abonament la revista "all-you-can-read".

Apple a făcut anunțul, de asemenea, despre un card de credit, marca Apple, în parteneriat cu Goldman Sachs. Compania Apple se concentrează în prezent pe serviciile de abonare, căutând noi moduri de creștere a veniturilor, pentru a compensa pierderile uriașe din vânzările iPhone: "Am creat, de asemenea, o colecție tot mai mare de servicii de clasă mondială, și pentru asta ne aflăm astăzi aici", a declarat CEO-ul de la Apple, Tim Cook.

Toți cei care urmau să participe la lansarea Apple, știau că nu va fi vorba despre un nou telefon ori un nou dispozitiv. Cuvântul de ordine era ”televiziune”, compania americană urmând a intra pe piața serialelor și a programelor de calitate, ca o concurență pentru Netflix ori HBO

Astfel, Apple face cunoscut lumii, serviciul Apple News+, care pentru suma de 9,99 dolari, oferă acces la reviste și ziare. Pentru moment, acest serviciu este disponibil doar în SUA, dar din toamnă va putea fi accesat și de către cetățenii din Marea Britanie și din alte țări. Prin intermediul acestei aplicații se vor putea citit peste 300 de titluri de reviste sau ziare de cea mai bună factură, precum ”The Wall Street Journal”, ori ”Los Angeles Times”.

”Apple Card” este un card de credit inovator, menit să ajute clienții să ducă o viață financiară mai sănătoasă. ”Apple Card” este încorporat în aplicația Apple Wallet de pe iPhone, oferind clienților o experiență familiară cu ,,Apple Pay'' , oferindu-le posibilitatea de a-și gestiona cardul chiar pe iPhone. De fiecare dată când cineva va face o plată cu ”Apple Card” va fi recompensat cu bani efectivi! 2% din ceea ce cheltuiește, fără comisioane! Cardul este realizat din titan, fără nume pe el, fără dată de expirare, fără semnătură, fără cod de siguranță.

O altă noutate transmisă de Apple este ”Apple Arcade”, platforma de jocuri online, până acum peste un miliard de persoane descărcând jocuri de pe App Store. Platforma găzduiește peste de 100 jocuri noi exclusive, care vor putea fi jucate pe iPhone, iPad, Mac sau TV. Abonamentul se va plăti lunar, însă momentan nu se știe prețul și nu se știe decât, că va fi disponibilă spre finalul anului.

Cel mai așteptat moment al evenimentului a fost anunțul lansării televiziunii proprii, Apple TV+ ,,ceva ce nu s-a mai văzut înainte'', destinat să concureze cu alte mari companii de media precum Netflix și Amazon Prime Video.

Aplicația TV curentă de la Apple va permite utilizatorilor să se aboneze la servicii individuale de streaming, cum ar fi HBO Go sau Starz și să vizioneze emisiuni sau sport prin intermediul aplicației TV Apple, o caracteristică similară numită Apple TV Channels.

Cea de-a doua jumătate a evenimentului lansat de Apple a inclus prezența unor mari celebrități de la Hollywood care vor juca în producțiile Apple, printre care se numără Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Steve Carrell, Oprah Winfrey și Jennifer Aniston, care au făcut câteva declarații oficiale despre viitoarele lor producții, marca Apple.

De asemenea a fost anunțat propriul serial în care vor juca Jennifer Aniston, Steve Carrell și Witherspoon, denumit ”The Morning Show'', iar Oprah, cea care are un contract de exclusivitate, a confirmat 2 viitoare documentare: ”Acum lucrez la două documentare, nu sunt terminate, dar montajul e pe final”, spune faimoasa realizatoare tv.

Conținutul original video de la Apple va fi disponibil din toamnă. Acesta va presupune un serviciu de abonament cu o taxă lunară, pe care reprezentanții Apple nu au menționat-o deocamdată.

Apple descrie noul serviciu ca pe ceva exclusivist, unde sunt prezenți cei mai buni: ”Nu este doar un alt serviciu de streaming”, spun cei de la ”Apple”, ci ,,un loc unde cei mai buni se adună!''

Investitorii și analiștii cred că afacerea serviciilor Apple, care include venituri din App Store și taxe de licențiere în plus față de abonamentele lunare, va conduce la creșterea veniturilor în următorii câțiva ani.