Aţi trecut ziua de naştere pe Facebook? Mare greşeală! Sunteţi în pericol!

Facebook este cea mai populară reţea socială din lume, dar şi ţintă a hackerilor, motiv pentru care  utilizatorii nu ar trebui să aibă încredere oarbă în sistemele de siguranţă ale aplicaţiei şi ar trebui să îşi seteze contul astfel încât să fie protejaţi.

Facebook este cea mai populară reţea socială din lume, dar şi ţintă a hackerilor, motiv pentru care utilizatorii nu ar trebui să aibă încredere oarbă în sistemele de siguranţă ale aplicaţiei şi ar trebui să îşi seteze contul astfel încât să fie protejaţi.

Facebook permite utilizatorilor să îşi configureze contul şi să dezvăluie numai ce informaţii doresc ei. Majoritatea utilizatorilor trec la secţiunea „Informaţii generale” data naşterii şi adresa de e-mail. Ram Herkanaidu, cercetător la Kaspersky Labs Marea Britanie, a explicat de ce nu este bine să faci publice aceste informaţii pe Facebook.

„Sunt multe tipuri de ameninţări care vizează reţeaua socială Facebook şi recent o prietenă a fost ţinta unui astfel de atac. Un mesaj pe contul ei de Facebook spunea: 'Sunt în Londra şi tocmai am fost jefuită te rog să îmi trimiţi 2.500 de dolari'. Prietenii au început să o sune, dar ea era în America”, a spus Ram Herkanaidu.

„I-am sfătuit pe toţi prietenii mei să nu îşi treacă data de naştere pe profilul de Facebook deoarece este o informaţie importantă şi cu ajutorul adresei de e-mail se pot întâmpla lucruri precum furtul de identitate. Eu am trecut pe pagina mea doar ziua şi luna, dar nu şi anul naşterii” a mai adăugat Herkanaidu.

Ultimele știri