Căutare Live

Camera foto vs smartphone, un razboi inexistent

Inca de pe vremea primelor celulare cu camere foto de rezolutie 640x480, firmele de cercetare de piata, dar si utilizatorii obisnuiti isi puneau problema in ce masura va fi afectat business-ul producatorilor traditionali de camere foto de aceste inovatii din lumea telecom.

Polemicile s-au intetit pe masura ce rezolutia camerelor foto din dotarea telefoanelor mobile a crescut, fapt coroborat cu impactul idustriei comunicatiilor mobile, in toate colturile mapamondului.

Una dintre marile companii din lumea camerelor foto digitale, Nikon, abordeaza o politica cel putin interesanta fata de omniprezentul mobil cu megapixeli.

Intr-un interviu citat de cellular-news.com, directorul Nikon pentru Singapore si Indonezia, Masanobu Tsunoda, arata ca piata celularelor cu camere foto este de fapt una complementara business-ului dezvoltat de compania pe care o reprezinta si, mai mult, chiar un stimulent pentru cresterea vanzarilor.

Tsunoda considera ca de fapt utilizatorii camerelor foto din telefoane mobile sunt frustrati de calitatea slaba a imaginilor capturate, precum si de timpii de expunere neperformanti. In acest context, este aproape natural ca utilizatorii sa treaca la utilizarea de camere dedicate, pe masura ce devin interesati de fotografie.

"Atata timp cat toata lumea face poze cu telefonul mobil, aceste dispozitive vor ajuta la dezvoltarea culturii fotografice iar noi credem ca celularul este prietenul nostru", a declarat Tsunoda.

Sursa: Jurnalul.ro

Foto: cameralabs.com

VIDEO! Tabletele touchscreen, vedetele anului 2011... Motorola Xoom - Filme, socializare, jocuri...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri