Live acumDragoste de tata
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Campanie impotriva Facebook - parasire in masa

Controversele pe tema protectiei datelor personale pe reteaua sociala Facebook au starnit o adevarata revolutie. Doi tineri canadieni au lansat o campanie pentru renuntarea in bloc la Facebook, pe 31 mai.

Rebelii au peste 23.000 de sustinatori si spun ca vor merge pana la capat, desi creatorii retelei au anuntat ca vor intari controlul utilizatorilor in legatura cu datele personale.

Tot mai multi utilizatori ai retelei Facebook s-au plans, in ultimul timp, ca datele lor personale nu sunt bine protejate sau ca setarile cu acest scop sunt greu de inteles. Din aceleasi motive, tinerii care au lansat revolta anti-Facebook acuza reteaua de lipsa de respect pentru clientii sai si pentru intimitatea lor.

Cei doi i-au chemat pe toti cei care sunt de aceeasi parere sa-si anuleze, simultan, conturile pe Facebook la 31 mai. Ei marturisesc ca nu se asteptau ca apelul lor sa aiba un asa ecou, deoarece recunosc ca "parasirea retelei Facebook este la fel de grea ca renuntarea la fumat". Si, intr-adevar, multi utilizatori par sa fi ajuns deja la dependenta, fie ca-si dau sau nu seama.

Specialistii prevad ca ziua de 31 mai nu va aduce niciun "exod" al celor nemultumiti de Facebook. Mai ales ca administratorii retelei au promis sa modifice setarile de control al datelor personale.

Si, chiar daca toti cei 23.000 de rebeli vor pleca intr-adevar, aceasta nu va insemna prea mult fata de cei aproape 500 de milioane de utilizatori cu care se mandreste Facebook.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: jurnalul.ro