Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Care sunt avantajele unei aplicații de anunțuri imobiliare

Menite să vină în sprijinul consumatorilor de diferite produse și servicii, în 2020 există o sumedenie de aplicații pentru telefonul mobil. Imobiliarele nu fac, desigur, excepție. Astfel, fie că ești interesat de cumpărarea sau închirierea locuinței potrivite dintre multitudinea de garsoniere, apartamente, case sau vile disponibile într-un oraș sau altul, fie că ai nevoie să postezi tu însuți o ofertă și vrei să cunoști mai bine piața, vei descoperi că o aplicație de anunțuri imobiliare are o serie de avantaje.

Cu ajutorul telefonului poți avea acces imediat la cele mai spectaculoase anunțuri imobiliare

pixabay.com

Cum folosești eficient o aplicație de anunțuri imobiliare

Pentru a avea o experiență de utilizare cât mai bună cu un asemenea instrument, trebuie să înveți să îl folosești eficient, folosindu-te cât mai bine de funcționalitățile oferite:

Personalizează-ți cât mai bine căutarea

Un prim pas este, desigur, să-ți personalizezi cât mai bine căutarea pentru o locuință, începând cu orașul în care vrei să cumperi sau să închiriezi un imobil – ținând seama, desigur, și de evoluția prețurilor apartamentelor. Apoi ar trebui să selectezi zona (sau zonele) în care ai vrea să locuiești, în funcție de bugetul de care dispui, dar și de facilitățile oferite de diferite cartiere. Următorul pas ar fi să definești, în mod cât mai concret, caracteristicile imobilelor care te interesează, specificând intervalul de preț, numărul de camere, suprafața, etajul, tipul de compartimentare, anul construcției etc.

Care sunt avantajele unei aplicații de anunțuri imobiliare

*Folosind eficient filtrele de căutare poți găsi anunțul potrivit – de vânzare sau închiriere

Salvează-ți preferințele

Pentru a fi cât mai eficient, important este ca softul folosit să permită salvarea preferințelor utilizatorului, fie că este vorba despre anunțurile marcate de acesta, fie de parametrii de căutare utilizați anterior. Astfel vei putea economisi timp, întrucât nu va trebui să introduci aceleași criterii de selecție la fiecare utilizare și nici să cauți, din nou și din nou, un anunț care ți s-a părut interesant, dar pe care l-ai pierdut din vedere la un moment dat.

Solicită alertele pentru anunțurile noi

O altă caracteristică importantă a unei aplicații specializate este posibilitatea de a fi informat cu privire la noile anunțuri imobiliare postate pe site. Dacă ești genul meticulos, probabil că te afli în căutarea unei proprietăți de ceva timp și cunoști, deja, mai toate ofertele existente pe un anumit segment de piață. Alertele cu privire la anunțurile nou publicate te vor ajuta să fii la curent cu ce se întâmplă în piață – cu un minimum de efort din partea ta.

Principalele avantaje ale unei aplicații de imobiliare

Poate că ai deja câteva aplicații instalate pe telefonul mobil și te întrebi dacă să instalezi una nouă, specializată pentru anunțuri imobiliare. Iată care sunt avantajele unui asemenea instrument:

Ai acces la o bază de date de calitate

Îți oferă acces la o bază de date amplă și de calitate, pentru toate regiunile țării, incluzând aici marile orașe – precum București, Timișoara, Iași, Cluj, Constanța, Brașov, Sibiu, Arad și altele. Pe un site de profil vei putea găsi mai multe anunțuri dintr-o categorie sau alta, iar acestea trebuie să îndeplinească anumite criterii în ceea ce privește calitatea lor, unele dintre ele fiind chiar verificate.

Poți ajunge rapid la ofertele care te interesează

În general vorbind, cel mai important beneficiu oferit de un soft pentru mobil este că te ajută să ajungi cu ușurință la produsele și serviciile care te interesează. E valabil, desigur, și pentru un instrument special dezvoltat pentru a te ține la curent cu ofertele din piața imobiliară. Nu vei mai depinde, astfel, de calculatorul de acasă și nici nu va mai trebui, chiar folosind telefonul, să cauți oferte pe internet, cu ajutorul unui motor general de căutare.

Îți poți defini din start criteriile de căutare

Unul dintre avantajele oferite de o aplicație specializată de anunțuri imobiliare este și posibilitatea de a defini, din start, specificațiile pentru tipul de locuință pe care îl cauți, fără a fi nevoit să restrângi, din mai mulți pași, sfera de căutare (iar apoi să repeți procesul, când ajungi pe diferite site-uri). Salvând anunțurile care ți-au plăcut, dar și alte preferințe de căutare, vei putea găsi mult mai repede proprietatea potrivită, economisind timp, dar și efort.

Cum te ajută aplicația Imobiliare.ro să urmărești raportul calitate-preț

Disponibilă în mod gratuit pe App Store sau Google Play, aplicația pentru mobil Imobiliare.ro îți oferă toate avantajele mai sus menționate. Prin intermediul său vei avea acces instant la zecile de mii de anunțuri de vânzare sau închiriere de pe site (de la agenții imobiliare, dezvoltatori imobiliari sau direct de la proprietari). Printr-o utilizare eficientă a opțiunilor oferite de acest instrument, vei putea analiza raportul calitate-preț al proprietăților care te interesează. Iată cum:

Care sunt avantajele unei aplicații de anunțuri imobiliare

*Aplicația Imobiliare.ro este disponibilă atât în varianta iOS, cât și pentru Android

Filtrele avansate de căutare

Primul pas pentru a face o comparație cât mai reușită este să folosești cât mai eficient filtrele avansate de căutare, stabilind, astfel, în detaliu, ce criterii ți-ai dori să îndeplinească o locuință. Poți efectua, astfel, o analiză de preț a apartamentelor ssu caselor din zona care te interesează sau poți compara imobile similare, dar din cartiere diferite (caz în care trebuie să schimbi doar aria de căutare, celelalte caracteristici rămânând la fel).

Vizualizarea proprietăților pe hartă

De mare ajutor în efectuarea unei căutări comparative este și posibilitatea vizualizării pe hartă a proprietăților afișate la anumită căutare. Astfel vei putea avea acces, dintr-o singură privire, la prețurile solicitate pentru un anumit gen de imobil, dintr-o anumită zonă. Secretul este, și aici, să-ți stabilești criterii de selecție cât mai specifice, pentru a restrânge cât mai mult aria de căutare.

Acces la Contul Meu

Folosind aplicația pentru mobil te poți loga la Contul Meu de pe Imobiliare.ro, fapt ce va permite sincronizarea anunțurilor și căutărilor salvate între telefonul mobil și calculator. Vei primi, totodată, alerte cu anunțurile noi imediat ce acestea sunt publicate și vei avea acces la ultima căutare efectuată și la anunțurile salvate chiar fără să fii conectat la internet. Așa vei putea compara mai ușor anunțurile noi cu cele vizualizate anterior.

Video/Foto 360

Caracteristicile generale ale unui imobil nu sunt singurele care au un cuvânt de spus în ceea ce privește calitatea sa – contează, desigur, și starea în care se găsește acesta, care poate varia destul de mult de la caz la caz. O nouă facilitate oferită de aplicația Imobiliare.ro este opțiunea Video/Foto 360, care te ajută să vezi, cât mai concret, cum arată o proprietate, încă din faza de căutare online. Acesta este unul dintre avantajele demne de luat în calcul dacă vrei să reduci, pe cât posibil, numărul deplasărilor necesare pentru a face vizionări „la fața locului”.

Care sunt avantajele unei aplicații de anunțuri imobiliare

*Cu ajutorul aplicației Imobiliare.ro poți vedea „de la distanță” cum arată o proprietate sau alta

Sursă foto: Pixabay.com

Recomandari