Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Ce înseamnă luminița verde sau portocalie de pe telefoanele smart

În septembrie, Apple și-a lansat oficial actualizarea software-ului iOS 14 și, de atunci, dezvoltatorii au fost supărați pe termenele scurte care li s-a dat pentru a perfecționa produsele. De atunci, întrebarea care stă pe buzele tuturor este ce se întâmplă cu acele puncte verzi și portocalii din partea de sus a ecranelor

Ce înseamnă luminița verde sau portocalie de pe telefoanele smart

Punctele sunt pur și simplu „indicatori de înregistrare”, așa cum îi numește Apple pe o pagină de asistență, și sunt meniți să vă arate când o aplicație are acces la microfonul sau camera aparatului.

De exemplu, dacă vă uitați pur și simplu la videoclipuri pe TikTok, vă angajați ca utilizator pasiv. În acel moment nu creați conținut și, probabil, nu veți face niciodată acest lucru - deci nu există niciun motiv pentru care TikTok ar trebui să aibă acces la microfonul sau cameră dacă nu le utilizați.

Când apare acel punct verde sau portocaliu, Apple vă oferă pur și simplu mai multe informații despre modul în care aplicația accesează senzorii de pe iPhone. Punctul verde indică utilizarea camerei, iar punctul portocaliu indică utilizarea microfonului.

De acolo, depinde de dvs. să decideți dacă doriți să păstrați aceste permisiuni sau să păstrați microfonul și camera doar pentru dvs.


Deci, nu vă faceți griji dacă vedeți aceste puncte colorate. Dacă faceți FaceTiming cu bunica, ar trebui să vă așteptați să vedeți indicatorii verzi și portocalii, deoarece utilizați o aplicație care necesită camera și microfonul dvs. în virtutea scopului său.


Când utilizați prima dată o aplicație pe iOS 14, Apple vă va solicita să activați accesul camerei sau accesul la microfon, deci acesta este un alt strat de confidențialitate - aceste setări nu sunt de obicei activate în mod implicit. Dacă doriți să vă întoarceți și să dezactivați accesul unei aplicații la camera dvs., este destul de simplu de făcut:


📲Cum se dezactivează permisiunile pentru cameră și microfon

Setări> Derulați în jos până la partea de jos a paginii unde sunt listate toate aplicațiile dvs.> Atingeți aplicația pentru care doriți să modificați permisiunile> Rotiți glisorul în poziția oprit de lângă Microfon și / sau Cameră foto

Recomandari