Antena Căutare

Eroarea de pe WhatsApp care le permite hackerilor să fure mesaje și imagini din telefonul tău

Ce eroare are WhatsApp și ce trebuie să știi

Eroarea de pe WhatsApp care le permite hackerilor să fure date despre tine

A fost descoperită o eroare pe WhatsApp le-ar putea permite hackerilor să fure mesaje și imagini de pe telefoanele victimelor.

Dacă este lăsată, eroarea ar putea permite hackerilor să compromită smartphone-urile de la distanță, trimițând un fișier video care conține un anumit cod în contul WhatsApp al victimei. Când fișierul video este descărcat - ceva care se poate întâmpla automat în aplicație - codul infectează contul și permite hackerului să fure informații de pe dispozitiv.

Whatsapp are acestă vulnerabilitate de o lună de zile, dar s-a spus că nu există o evidență cum că hackerii ar putea să o exploateze pentru a fura date personale.

Vulnerabilitatea afectează WhatsApp pe toate platformele majore, inclusiv Android, iOS și Windows. De asemenea, afectează versiunile software pentru casă și afaceri.

„În acest caz, nu există niciun motiv să credem că utilizatorii au fost afectați”, a declarat pentru HackerNews un purtător de cuvânt al WhatsApp.

Pentru ca hackerii să poată exploata eroarea, fișierul video ar trebui să fie descărcat pe dispozitiv prin WhatsApp. Apoi ar trebuie să creeze un „backdoor” în aplicație, pe care hackerii l-ar putea folosi pentru a accesa datele de la distanță.

Facebook, care deține WhatsApp, a îndemnat utilizatorii să se asigure că au cea mai recentă versiune a aplicației care rulează pe dispozitivul lor și să dezactiveze descărcările automate de fișiere cu imagini și video.

De ce n-ar trebui să-ți încarci telefoanele în porturi USB din baruri, hoteluri sau aerporturi. Pericolul e mai mare dec... Află acum care este cea mai bună metodă pentru reîncărcare cartela Vodafone...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x