Antena Căutare

Facebook știe tot ceea ce faci, chiar dacă nu ești logat pe site! Cum e posibil

Oricât de incredibil ar părea se pare că Facebook reușește să afle multe despre utilizatorii săi, chiar dacă aceștia nu sunt logați pe rețeaua de socializare.

Oricât de incredibil ar părea se pare că Facebook reușește să afle multe despre utilizatorii săi, chiar dacă aceștia nu sunt logați pe rețeaua de socializare.

Utilizatorii Facebook au un nou motiv de îngrijorare după ce au ieșit la iveală detalii incredibile despre modul în care rețeaua de socializare colectează date despre oamenii din întreaga lume.

O cercetare publicată recent arată că 41% dintre cele mai populare aplicaţii de Android folosesc servicii Facebook care colectează datele utilizatorilor.

Studiul arată că trendul #deletefacebook este inutil şi că Facebook poate strânge date despre utilizatori chiar dacă aceştia nu folosesc vreuna din aplicaţiile companiei.

Articolul continuă după reclamă

AdGuard, producătorul unuia dintre cele mai populare produse de blocare a reclamelor şi protejare a intimităţii utilizatorilor, a studiat cele mai populare 2.556 de aplicaţii de Android şi a descoperit că 41% dintre acestea comunică cu Facebook Audience Network.

Facebook știe tot ceea ce faci, chiar dacă nu ești logat pe site! Cum e posibil

Facebook Audience Network pune la dispoziţia dezvoltatorilor de aplicaţii o reţea de advertising prin care aceştia îşi pot monetiza produsele şi o suita de analiză prin care se poate studia comportamentul utilizatorilor şi diverse date demografice.

Ce află Facebook despre tine?

Astfel, la Facebook ajunge o gamă foarte diversificată de informaţii despre utilizatori precum date despre dispozitivul folosit, limba şi fusul orar, numele operatorului, adresa IP şi alte informaţii pe care dezvoltatorul alege să le includă, arată news.ro.

Alături de acestea, considerat foarte grav de cei de la AdGuard, este faptul aplicaţiile care lucrează cu Facebook Audience Network trimit către Facebook denumirea generică a activităţilor realizate de utilizatori.

În funcţie de cât de clare sunt aceste descrieri, Facebook poate şti mai detaliat sau mai puţin detaliat ce acţiuni întreprind utilizatorii în aplicaţiile respective. Spre exemplu, printr-o aplicaţie de mobile banking, Facebook poate şti când primesc sau pe ce cheltuiesc bani utilizatorii.

Cercetarea arată că nu doar de Facebook trebuie să fie îngrijoraţi utilizatorii. 88% dintre aplicaţiile studiate trimit date către serverele unor terţi, iar în cazul a 66% dintre acestea se pot identifica clar persoanele, datele nefiind anonimizate.

Nu doar Facebook știe totul despre tine!

Cu 41%, Facebook este doar pe locul doi când vine vorba de colectarea datelor personale. Google este prezent în cadrul a 65% dintre cele mai populare 2.556 de aplicaţii care au făcut obiectul studiului, arată news.ro.

Utilizatorii pot evita ca datele personale să ajungă la Facebook destul de simplu. Într-o aplicaţie precum AdGuard trebuie să blocheze adresa graph.facebook.com. Însă, asta nu-i scapă decât de Facebook, nu şi de Google sau restul terţilor care colectează informaţii.

Avantajele unui videointerfon... Trebuie să faci asta URGENT! Apelează *#06# de pe telefonul tău mobil și NOTEAZĂ RAPID ce apare pe ecran!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x