Live acumFilm: Păcală
Prime Time 20:30Adela

Google lansează Play Pass, răspunsul la Apple Arcade pentru Android

La doar câteva zile după ce Apple a lansat serviciul de jocuri Arcade, Google lansează Play Pass, un produs similar, dar cu câteva diferenţe importante.

La doar câteva zile după ce Apple a lansat serviciul de jocuri Arcade, Google lansează Play Pass, un produs similar, dar cu câteva diferenţe importante.

Spre deosebire de Apple Arcade, Play Pass nu se limitează la jocuri. În acelaşi abonament lunar, de 4,99 dolari, Google include şi aplicaţii.

Google nu finanţează dezvoltarea aplicaţiilor şi jocurilor care fac parte din noul serviciu şi nu pretinde exclusivitate. În fapt, toate titlurile din Play Pass sunt disponibile şi în afara serviciului, fie contracost, fie incluzând reclame sau microtranzacţii.

Spre deosebire de Apple Arcade, care promite jocuri exclusive şi de o calitate mai bună, inclusiv finanţând dezvoltatorii, Google nu face decât să preia modelul de business fără să se implice foarte mult.

Aplicaţiile şi jocurile disponibile în Play Pass vor fi marcate în Google Play printr-un bilet colorat, care va încuraja utilizatorii să se aboneze pentru a avea acces fără reclame şi alte cheltuieli la produsul respectiv.

Oricare din cele 350 de jocuri şi aplicaţii disponibile în Play Pass vor rămâne disponibile şi în versiunea lor actuală, fie că aceasta înseamnă un preţ unic, microtranzacţii sau reclame.

Două treimi din produsele incluse în Play Pass sunt jocuri. Printre acestea se numără titluri precum Stardew Valley, Monument Valley, Limbo şi Risk.

Un abonament Play Pass va putea fi folosit de până la 5 membri ai aceleiaşi familii şi va oferi instrumente de control parental pentru protejarea celor mici.

Disponibil pentru început doar în Statele Unite, Play Pass va avea un preţ promoţional de 1,99 dolari pe lună în primul an. Google promite că disponibilitatea serviciului va fi extinsă curând şi la alte ţări.

Sursa : news.ro

Recomandari