Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Grijă mare! Sute de utilizatori s-au trezit cu conturile de Facebook blocate. Fotografiile și mesajele ce duc la eliminarea de pe platforma socială

Facebook a blocat și eliminat sute de conturi. Administratorii platformei au început să verifice la sânge postările utilizatorilor.

Grijă mare! Sute de utilizatori s-au trezit cu conturile de Facebook blocate. Fotografiile și mesajele ce duc la eliminarea de pe platforma socială

Profimedia

Sute de americani s-au trezit fără conturi pe Facebook. Aceștia erau membri ai grupării „Boogaloo Bois”, o facțiune de extremă dreaptă ce instigă la violență.

Misiunea Boogaloo Bois este de a răsturna guvernul american, prin forță. Postările lor încurajau comiterea de acte violente îndreptate împotriva civililor, forţelor de ordine şi guvernului Statelor Unite.

Cei mai mulţi adepţi sunt neo-nazişti, supremaţişti şi anarhişti.

Facebook a eliminat în consecinţă 220 de conturi, 28 de pagini şi 106 grupuri asociate cu „Boogaloo Bois” de pe platforma sa şi adiţional, 95 de conturi de pe Instagram. Paltforma de socializare a declarat că a urmărit evoluţia „Boogaloo” încă din 2019.

Boicot la Fecebook

Decizia Facebook vine în contextul în care companii mari și-au retras campaniile publicitare de pe platforma socială, acuzând Facebook că nu a controlat şi eliminat conţinutul care prejudiciază natura umană prin rasism, violenţă şi alte forme de instigare la ură.

„Membrii acestei reţele au promovat activ violenţa împotriva civililor, forţelor de ordine, oficialilor şi instituţiilor guvernamentale şi încearcă să recruteze în cadrul mişcării adepţi deschişi să rezoneze cu mesajele pline de ură pe care le transmit”, se arată într-un comunicat oficial emis de Facebook.

Recomandari