Nu e glumă! Luna viitoare se scoate la vânzare prima mașină ZBURĂTOARE din lume!

Scenariile SF tocmai au devenit realitate! O companie chineză a anunțat că în luna octombrie scoate la vânzare prima mașină zburătoare din lume, capabilă să transporte două persoane. Cât costă vehiculul?

Scenariile SF tocmai au devenit realitate! O companie chineză a anunțat că în luna octombrie scoate la vânzare prima mașină zburătoare din lume, capabilă să transporte două persoane. Cât costă vehiculul?

Pre-vânzările pentru prima maşină zburătoare din lume vor începe în luna octombrie, a anunţat marţi producătorul Terrafugia, citat de Xinhua.

Acest prim model, un vehicul hibrid dezvoltat de Terrafugia Inc, o filială a producătorului chinez Geely Auto Group, va fi lansat în 2019, potrivit lui Chris Jaran, director executiv al companiei americane Terrafugia.

Maşina zburătoare va putea transporta două persoane şi are nevoie de o pistă pentru aterizare şi decolare, potrivit Geely. Comutarea între modul de zbor şi cel de condus durează un singur minut. Pentru început, vânzarea va fi limitată la Statele Unite, iar preţul maşinii zburătoare nu a fost încă stabilit.

Nu e glumă! Luna viitoare se scoate la vânzare prima mașină ZBURĂTOARE din lume!

Potrivit producătorului, va fi dificil ca maşinile zburătoare să devină vehicule publice din cauza costurilor ridicate. Maşinile zburătoare produse de Terrafugia vor putea înlocui parţial aparatele mici de zbor şi vor putea fi folosite în principal de companii, guverne şi companii de transport.

"Maşinile zburătoare vor reprezenta o soluţie pentru problemele de trafic şi vor avea cu siguranţă un impact major asupra societăţii, economiei, siguranţei şi mediului", a spus Zhang Yangjun de la Universitatea Tsinghua, potrivit celor de la Agerpres.

Cu sediul la Hangzhou (estul Chinei), Geely este unul dintre cei mai mari producători chinezi de automobile. În 2017, a înregistrat venituri din vânzări de aproximativ 270 miliarde de yuani, echivalentul a 39 de miliarde de dolari americani. Geely a achiziţionat Terrafugia în 2017.

Ultimele știri