Antena Căutare

Schimbare uriașă la Facebook! Utilizatorii au de acum o nouă libertate!

Schimbare neașteptată anunțată de cei de la Facebook! După ce au fost intens criticați, se pare că dezvoltatorii vestitei rețele de socializare au pregătit ceva la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Schimbare neașteptată anunțată de cei de la Facebook! După ce au fost intens criticați, se pare că dezvoltatorii vestitei rețele de socializare au pregătit ceva la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Rețeaua social media Facebook a anunțat, vineri, că va permite publicarea imaginilor și conținutului potențial șocant dacă acesta prezintă un interes din punct de vedere informativ, relaxându-și astfel regulamentul considerat de multe ori prea dur.

''Vom începe să permitem elementele pe care oamenii le găsesc de actualitate, semnificative sau importante pentru interesul public — chiar dacă acestea ar putea încălca standardele noastre'', au declarat vicepreședinții Facebook Joel Kaplan și Justin Osofsky într-un mesaj publicat pe blogul companiei.

Cei doi au explicat că au lucrat alături de comunitatea și partenerii rețelei sociale în vederea găsirii unei modalități potrivite de a recalibra standardele legate de mesajele considerate prea ofensatoare pentru a fi publicate.

''Intenția noastră este de a permite mai multe fotografii și povești care nu constituie un risc de siguranță sau care nu înfățișează imagini cu minori sau cu alte persoane care nu doresc să fie văzute'', au explicat Kaplan și Osofsky.

Facebook a devenit o importantă platformă pentru distribuirea știrilor și s-a confruntat cu numeroase critici pentru cenzurarea anumitor mesaje considerate ofensatoare, în ciuda valorii lor istorice și editoriale.

Compania cu sediul în California și-a cerut scuze, vineri, pentru eliminarea unui videoclip postat de un grup suedez, care avea drept scop conștientizarea cancerului mamar, explicând că a fost ''o eroare''. În videoclipul animat postat de grupul Cancerfonden, sânii femeilor sunt reprezentați prin cercuri roz, fiind totodată explicate metodele de detectare a umflăturilor suspecte. Imaginile au fost considerate "ofensatoare" de către rețeaua de socializare. Înainte ca Facebook să revină asupra deciziei, Cancerfonden declarase într-o scrisoare deschisă către Facebook că respectiva campanie "nu a fost menită să ofenseze"

Facebook a provocat nemulțumirea internauților și luna trecută, atunci când a cenzurat celebra fotografie a fetiței pline de arsuri care fuge după un atac cu napalm în timpul războiului din Vietnam, pe motiv că prezenta nuditate.

Wall Street Journal a scris, vineri, că unii dintre angajații Facebook au făcut lobby pentru a fi eliminate unele mesaje ale candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, precum cele în care acesta susține interzicerea imigranților musulmani. Însă, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a respins solicitările pe motiv că acest lucru ar însemna cenzurarea unui candidat politic, arată Agerpres.

Rețeaua social media Facebook deține 1,7 miliarde de utilizatori în toată lumea.

Tastatura secretă din telefonul tău! Unde este ascunsă și cum poate fi activată... Scapă de plata facturilor la curent pentru totdeauna! Tocmai a fost inventat cel mai tare truc! (VIDEO)...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x