Live acumNeatza de Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

WhatsApp trece de cinci miliarde de download-uri pe Android

Cea mai folosită aplicaţie de chat este una din puţinele aplicaţii care au fost până acum descărcate de peste 5 miliarde de ori din magazinul de aplicaţii pentru Android.

Conform informaţiilor oficiale afişate de Google Play, WhatsApp a intrat în categoria selectă a aplicaţiilor de Android care au la activ mai mult de 5 miliarde de download-uri.

În afara unora din aplicaţiile Google, Facebook şi WhatsApp sunt singurele aplicaţii care au peste 5 miliarde de instalări din Play Store.

În calcul sunt luate, evident, doar instalările care au fost făcute din Play Store, nu şi cele din alte magazine de aplicaţii. Unii producători, precum Samsung şi Huawei, am propriile magazine de aplicaţii, care rulează în paralel cu magazinul oficial pe telefoanele vândute.

În schimb, cifra include nu doar download-urile realizate de utilizatori, ci şi telefoanele pe care aplicaţia a fost preinstalată. Producătorii de aplicaţii realizează astfel de înţelegeri cu cei de telefoane pentru a-şi impune produsele pe telefoanele noi.

Facebook a avut de-a lungul timpului astfel de deal-uri pentru aplicaţiile sale cu mai mulţi producători. Inclusiv WhatsApp era preinstalată de Huawei pe telefoanele sale până anul trecut.

WhatsApp are undeva peste 1,5 miliarde de utilizatori, care îşi reinstalează aplicaţia atunci când îşi schimbă telefonul sau când nu găsesc altă soluţie pentru problemele tehnice. De aici şi numărul mult mai mare de download-uri decât cel de utilizatori.

Facebook a renunţat recent să mai afişeze reclame în WhatsApp. Utilizatorii popularei aplicaţii au scăpat, cel puţin pentru moment, de perspectiva publicitară care se configura pentru secţiunea Status.

Sursa : news.ro

Recomandari