1. Ciupercile - sunt responsabile de 22,4% din intoxicatiile alimentare inregistrate in 2009. Unele soiuri nu sunt fatale, insa contin un nivel crescut de toxicitate.
2. Rubarba - contine acid oxalic care poate duce la formarea de pietre la rinichi, iar consumata in cantitati mari poate fi letala.
3. Fasolea neagra - contine cantitati mari de toxina lectina. Doar 3 boabe de fasole cruda pot provoca stari de voma si diaree.
4. Merele - contin cantitati mici de cianura care pot provoca voma, in cazul in care sunt consumate in exces.
5. Rosiile - frunzele acestei legume contin toxina tomatina, care poate provoca reactii periculoase in corpul uman.
6. Cartofii - cruzi contin glicoalcaloizi care pot fi letali pentru om.
7. Ciresele - contin cianura de hidrogen care poate provoca dificultati in respiratie, insuficienta renala si voma.
8. Nucile braziliene - sunt cel mai radioactiv aliment din lume. Concentratia de radiu din nucile braziliene este de 1000 de ori mai mare decat cea dintr-un aliment normal.
9. Nucsoara - este un produs halucinogen care poate cauza psihoza.
10. Pestele balon - este o delicatesa japoneza care poate duce la paralizie si chiar moarte. Bucatarii se antreneaza timp de 2-3 ani pentru a invata sa gateasca corect acest preparat.
Sursa / FOTO: huffingtonpost.com
Afla care este dieta de detoxifiere ce te ajuta sa slabesti!... VIDEO! Gymstick-ul, accesoriul fitness pentru un corp de invidiat!...