Cine se gândește și la ele? Anual, mii de animale folosite în testele de laborator: Sunt chinuite și ucise în cele din urmă

Ziua Mondială a protecției animalelor de laborator este recunoscută pentru comemorarea internațională a suferinței și uciderii a milioane de animale în laboratoarele din întreaga lume.

24 aprilie - Ziua Mondială a protecției animalelor de laborator

profimediaimages.ro

Sărbătorită pentru prima dată pe 24 aprilie 1962, Ziua Mondială a protecției animalelor de laborator este recunoscută pentru comemorarea internațională a suferinței și uciderii a milioane de animale în laboratoarele din întreaga lume.

De ce 24 aprilie? Atunci s-a născut Hugh Dowding. El și cea de-a doua soție a lui, Lady Muriel Dowding, erau anti-vivisecționisti. În 1973, Societatea Națională Antivivisecție a Marii Britanii a fondat Fondul Lord Dowding pentru Cercetări Umane, în onoarea sa. Este prima organizație anti-vivisecție din lume al cărei principal scop este să acorde subvenții oamenilor de știință care efectuează cercetări medicale care beneficiază de oameni, fără utilizarea animalelor.

Citește și: A început testarea pe oameni a unui vaccin împotriva coronavirusului produs în Europa. Oamenii de știință, optimiști: ”Dacă va funcționa, în toamnă vom avea milioane de doze!”

Organizațiile mondiale pentru protecția animalelor spun că această zi reprezintă un moment ideal pentru a ne gândi la durerea și suferința cauzată animalelor, făcută în numele unei practici științifice - o practică care nu este doar crudă cu animalele abuzate și ucise de vivisectori, dar și o practică care dă false speranțe celor bolnavi.

Anual, mii de primate sunt otrăvite sau supuse experimentelor

Mii de primate sunt otrăvite până la moarte în fiecare an în laboratoare sau sunt supuse unor experimente cerebrale îngrozitoare.

Nu există doar punctul de vedere etic, al perspectivei bunăstării animalelor în ceea ce privește găsirea rapidă a unei alternative la testarea pe animale, ci și necompatibilitățile dintre oameni și animale.

Există diferențe clare între organismul necuvântătoarelor și cel uman

Opinia că drogurile sunt tolerate de animale, dar pot duce la daune considerabile în rândul oamenilor a fost susținută încă de la scandalul „Contergan”. Pentru a reduce numărul de astfel de cazuri, medicamentele potențiale sunt testate pe tot mai multe specii de animale.

Cu toate acestea, cu cât este mai mare numărul de specii de animale, cu atât este mai mare riscul ca o specie să nu tolereze acest medicament. Acest lucru duce inevitabil la acumularea celui de-al doilea caz, unul catastrofal: medicamentele care ar putea trata bolile cu care se confruntă oamenii nu sunt puse în vânzare, deoarece în experimentele pe animale au fost clasificate greșit ca fiind dăunătoare.

‘’Deoarece speciile de animale diferă unele de altele din punct de vedere biologic în multe moduri semnificative, devine și mai puțin probabil ca experimentele pe animale să dea rezultate care să fie interpretate și aplicate corect condiției umane’’, susține PETA.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) este o organizație pentru drepturile animalelor cu sediul în Virginia, care pune la dispoziție o bază de date în care se găsesc produse netestate pe animale.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole
Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri