Apelarea la tehnicile stomatologice estetice nu mai este considerată doar un moft de vedetă, ci o necesitate, serviciile fiind solicitate din ce în ce mai des de persoane de diferite vârste. Albirea dinților, fațetele dentare și implantul dentar sunt doar câteva dintre procedurile pentru care oamenii trec tot mai des pragul cabinetelor dentare.
Citește care sunt beneficiile a trei dintre cele mai solicitate tratamente dentare, dar și în ce cazuri sunt recomandate.
1. Albirea dentară
Albirea dinților, cel mai cunoscut și folosit tratament de estetică dentară, are rolul de a restabili nuanța naturală a danturii ori chiar de a obține tonuri mai deschise. Cauzele îngălbenirii dinților sunt: alimentația, igiena orală deficitară, fumatul, fluorul în exces, genetica, înaintarea în vârstă.
Albirea profesională cu lampă UV este un procedeu rapid și eficient, având puterea de a deschide culoarea dinților cu până la 10 nuanțe. În timpul tratamentului, specialistul aplică un strat de gel pe dinți pentru a pregăti cavitatea bucală, apoi utilizează lumina provenită de la lampa cu LED-uri albastre pentru a accelera procesul de albire. După ce s-a ajuns la nuanța dorită, stomatologul aplică pe dinți alt tip de gel. Această substanță post-tratament are rolul de a proteja smalțul și de a reduce sensibilitatea dentară.
Poți beneficia de un tratament de albire dentară ca la carte la clinica stomatologică Hello Clinic, unde nu vei vei avea parte doar de servicii de calitate superioară, ci vei primi și multe sfaturi de educație dentară.
2. Fațete dentare
Fațetele dentare nu reprezintă doar o alternativă la tratamentul de albire dentară, ci și o metodă ingenioasă de a corecta forma dinților. Pacienții pot obține dinți mai albi și mai frumoși chiar într-o singură ședință în unele cazuri, fără să mai fie supuși unor tratamente dureroase. Rezultatele sunt eficiente și de lungă durată.
Fațetele dentare sunt niște pelicule subțiri și fine, executate din porțelan, care se cimentează pe dintele preparat. Aceste foițe au rolul de a îmbunătăți forma, culoarea și alinierea danturii.
Fațetele dentare se aplică pe partea din față a dinților și sunt personalizate după trăsăturile și necesitățile pacientului. Aceste foițe ceramice pot rezolva o mulțime de probleme estetice ale danturii precum: strungăreața, dinți strâmbi sau inegali, dinți prea scurți, eroziunea smalțului, fracturi dentare, modificări de culoare ale dinților și altele de acest tip.
Prin apelarea la tratamentele cu fațete dentare se evită albirea dentară și, în unele cazuri, chiar montarea aparatului dentar. Aceste foițe ceramice sunt foarte rezistente în timp, au o durată de viață de 10-15 ani, în funcție de cum sunt îngrijite. Întreținerea nu implică reguli complicate, ci cele obișnuite: periaj zilnic, ață dentară, detartraj o dată la 6 luni.
3. Implantul dentar
Implantul dentar este una dintre procedurile moderne prin care se înlocuiește un dinte ori mai mulți lipsă, ajutând pacienții să se bucure de un zâmbet impecabil.
Pierderea unuia ori a mai multor dinți nu devine deranjantă doar din punct de vedere estetic, ci și pentru că afectează modul în care mănânci și te incomedează când vorbești. Din fericirea, noua metodă, tratamentul prin implant dentar, preia funcțiile dinților căzuți și rezolvă toate problemele.
Pentru început, trebuie să știi că implantul dentar îndeplinește rolul unei rădăcini artificiale, înlocuind-o pe cea a dintelui lipsă, însă fără a afecta dinții din apropiere. Acest dispozitiv are forma unui șurub (fabricat din titan) care se înfiletează în osul mandibular sau maxilar după ce este îndepărtată gingia. Peste suportul artificial, medicul stomatolog va monta coroana dintelui, astfel încât la finalul tratamentului să arate la fel ca un dinte natural. Montarea implantului dentar se realizează sub anestezie locală, astfel că pacientul nu simte nimic în timpul procedurii.
Beneficiile acestor tratamente dentare nu se încheie doar la etapa de estetică, ci au puterea de a-ți schimba viața. Vei zâmbi cu încredere și te vei bucura la maximul de momentele pe care le petreci alături de cei dragi.
Acneea și alte 4 boli specifice toamnei. Cum le poți evita?... Mituri despre consumul de fructe. Un măr pe zi ține doctorul departe. Adevărat sau fals?...