Este ușor să înveți o nouă limbă străină atunci când ești copil, dar odată ce înaintezi în vârstă abilitățile de învățare scad semnificativ.
Din fericire, această limitare și-ar putea cunoaște sfârșitul în viitorul nu foarte îndepărtat. Cercetătorii au descoperit substanța din creier responsabilă de încetinirea procesului de învățare. Abilitatea de a învăța ar putea fi prelungită cu ajutorul unei pastile dezvoltate special pentru a bloca această substanță.
Pentru a testa această ipoteză, cercetătorii de la centrul de cercetare St Jude, din Memphis, au blocat o nucleozidă, denumită adenozină, aflată într-o regiune a creierului numită talamus. În urma cercetării, specialiștii au observat că limitarea adenozinei, care se află în creierul adulților într-o cantitate mult mai mare decât în cel al copiilor, ar fi redat animalelor posibilitatea de a dezvolta noi abilități cu mai mare rapiditate. Spre exemplu, odată ce medicamentul a fost administrat, șoarecii au putut distinge între note foarte apropiate, o capacitate care le lipsește de obicei acestor animale.
Studiile ne permit să dezvoltăm o strategie promițătoare pentru a extinde aceste posibilități și în cazul oamenilor. Un medicament creat tocmai pentru a bloca activitatea adenozinei ar putea reda plasticitatea regiunilor critice ale creierului, scrie express.co.uk.
Află aici mai multe despre pastila-minune care te ajută să înveți limbi străine.
Avertismentul unui medic: „Vara trebuie să renunţăm la şniţele, chiftele, conserve, mezeluri!”... Micul dejun - de ce este esential pentru sanatatea noastra!...