Afla de ce statul pe scaun te poate ucide

Veste proasta pentru persoanele sedentare. Potrivit unui studiu citat de huffingtonpost.com, femeile care petrec pe scaun mai mult de sase ore pe zi au, pe o perioadade 13 ani, un risc de deces mai mare cu 37% in comparatie cu persoanele care stau pe scaun mai putin de trei ore pe zi.

Nici in cazul barbatilor lucrurile nu stau mai bine. Dimpotriva! Urmasii lui Adam care care stau pe scaun mai mult de sase ore pe zi, prezinta un risc de deces cu 18% mai mare decat cei care raman pe scaun doar 3 ore. Calitatea piesei de mobilier nu influenteaza in nici un fel rezultatele.

Riscul de moarte este cu atat mai mare pentru persoanele care nu fac miscare nici dupa ce parasesc biroul. Reprezentantele sexului frumos care au participat la studiu si care au spus ca urasc activitatea fizica prezinta un risc de deces cu 94% mai mare fatade femeile care au spus castau cat mai putin pe scaun si, in plus, practica in mod regulat exercitii fizice. De asemenea, 48% dintre barbati prezinta exact aceleasi probleme, potrivit rezultatelor inregistrate in cercetarea amintita.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri