Specialistii de la School of Hygiene and Tropical Health din Londra au descoperit ca foarte putine studii au incercat sa afle care sunt beneficiile alimentelor organice, ba mai mult, aceste cercetari s-au axat pe efectele pe termen scurt ale alimentatiei organice si in special pe efectul antioxidantilor. Studiile care au observat efectul antioxidant al alimentelor organice nu au descoperit vreo diferenta.
Studiul publicat in revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition a luat in considerare si cercetarea efectuata anul trecut de aceeasi echipa. In acel studiu, cercetatorii au tinut sub observatie 162 de articole stiintifice publicate in ultimii 50 de ani si nu au gasit nicio diferenta intre alimentele organice si cele normale.
Pentru actualul studiu, specialistii au reusit sa descopere numai 12 lucrari care au intrunit criteriile pentru evaluarea efectelor alimentelor organice asupra sanatatii.
Cu toate acestea, numarul cercetarilor in domeniu este in continua crestere, patru din cele 12 studii fiind efectuate in perioada 2008-2009.
Din cele 12 studii identificate, sase sunt de termen scurt si au tinut sub observatie numai anumite alimente organice si nu s-a observat nicio diferenta in activitatea antioxidantilor. Un singur studiu arata ca exista o legatura intre alimentele organice si un risc scazut de aparitie a eczemelor de piele in randul copiilor.
Cu toate ca nu se stie daca alimentele organice ajuta in vreun fel sanatatea, totusi oamenii continua sa le cumpere din multe alte motive - sunt crescute fara pesticide, fertilizatori sintetici, antibiotice sau hormoni.
Migdalele previn bolile cardiovasculare... Boala genetica din aerul conditionat...