Alunga oboseala cu aromaterapie!

Suntem o generatie care munceste prea mult si se odihneste prea putin. Tocmai de aceea lipsa de energie este o caracteristica comuna a multora.

La aceasta se mai adauga si oboseala, de multe ori fiind greu sa faci diferenta intre cele doua stari. Daca oboseala survine in urma unei activitati indelungate, eventual energice, lipsa de energie se poate manifesta chiar dupa o perioada de repaos, mai ales dimineata, la trezire.

Daca mai aveti pana la mult visata vacanta si trebuie sa fiti in forma maxima pentru a termina cateva proiecte pana sa plecati, ati putea incerca cateva tehnici de aromaterapie.

1. In primul rand trebuie sa fiti atenti la programul de somn. Nu cumva sunteti obositi pentru ca va culcati prea tarziu? Aveti un somn agitat, dificil sau poate chiar aveti insomnii? In acest caz nu este de mirare ca va treziti osteniti si fara energie. Pentru aceste stari sunt recomandate uleiurile esentiale sedative si calmante, seara pentru un somn mai bun, si uleiuri care sa va stimuleze dimineata.

2. Pentru un somn bun sunt recomandate levantica, bergamota, maghiranul, musetelul, santalul si mandarinul. Faceti o baie aromatica, nu foarte fierbinte cu oricare din aceste substante sau chiar o combinatie a lor. Puteti incerca levantica cu bergamota si musetelul. De asemenea, inainte de culcare, puneti o picatura-doua de ulei esential de levantica pe perna. Sunt benefice, totodata, orice combinatii intre aceste uleiuri.

3. Cand va treziti folositi uleiuri esentiale pe baza de rozmarin, ghimbir si busuioc in combinatie cu uleiuri de citrice. Picurati cativa stropi pe fundul cazii cand faceti dusul de dimineata si va veti simti cu siguranta mai revigorati si inviorati. Incercati sa combinati ghimbirul cu grepfruitul si nici nu va veti mai da seama cat de putin ati dormit.

Citeste si Sfatul Parintilor!

Foto: faqs.org

Ultimele știri