Live acumObservator 12
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Decizia fără precedent luată de Ministrul Sănătății! Amenzi uriașe pentru medicii care lasă bolnavii să aștepte pe holul spitalelor

Adio cu vremurile în care pacienții în stare gravă erau lăsați să aștepte cu orele până când cineva se îndura să îi consulte.

Ministrul Sănătății avertizează! Amenzi uriașe în spitale! Medicii care îi vor mai lăsa pe pacienții bolnavi să aștepte pe holuri vor primi amenzi usturătoare: "După 27 mai va fi prima vizită inopinată şi ştiu şi unde voi merge"

Adio cu vremurile în care pacienții în stare gravă erau lăsați să aștepte cu orele până când cineva se îndura să îi consulte.

Potrivit Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, se pare că aceste situații care pun în pericol viața cetățenilor lor lua sfârșit.

Sorina Pintea le-a atras atenția cadrelor medicale din unitățile de primiri urgente asupra faptului că vor începe să fie date amenzi ”substanțiale” acolo unde nu se respectă termenii de așteptare.

Ministrul a mai subliniat și faptul că "cine își permite să țină pacientul în sala de așteptare fără să aibă cod roșu înăuntru va plăti o amendă substanțială”.

De altfel, Sorina Pintea a declarat că începând cu data de 27 mai va începe să facă vizite inopinate în spitalele din România, primordial în cele cu multe reclamații.
"După 27 mai va fi prima vizită inopinată şi ştiu şi unde voi merge. Eu îmi aleg aceste spitale în funcţie de reclamaţii. Vă imaginaţi că în momentul în care ai 62 de reclamaţii de la un spital începi să-ţi pui anumite semne de întrebare. Adică nu or fi toţi nebuni cei care reclamă. Deci, sunt probleme şi merg în funcţie de numărul de reclamaţii. Pot să vă spun că marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei. Mi se scrie de genul: când veniţi dumneavoastră se face curăţenie, dar eu pot să spun că sunt şi manager şi femeie şi văd dacă s-a făcut curăţenie astăzi sau dacă se păstrează”, a afirmat Ministrul Sănătăţii,

Există un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de altă parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate și amenzi. Actul normativ va intra în vigoare la expirarea perioadei de transparență și atunci, cine iși permite să țină pacientul în sala de așteptare fără să aibă cod roșu înăuntru va plăti o amendă substanțială”, a mai spus ministrul.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro