Antrenament usor pentru persoanele sedentare

Indiferent de varsta, ne putem recapata mobilitatea prin exercitii fizice antreneaza musculatura din jurul articulatiilor.

Chiar si treburile zilnice din casa pot fi extenuante pentru unele persoane, spalatul vaselor, rufelor sau aspiratul consumandu-le uneori toata energia. Asta inseamna ca au un stil de viata extrem de sedentar. In mod ironic, tocmai lipsa completa a activitatii fizice este motivul pentru care nu au suficienta energie nici macar pentru realizarea celor mai simple lucruri.

Nu este nevoie de o schimbare radicala, cum ar fi mersul la sala de trei-patru ori pe saptamana. Pentru o persoana sedentara, un inceput atat de brusc si intens poate face mai mult rau decat bine. Exista exercitii usoare de mobilitate care, executate zilnic, te pot scoate din starea de amorteala, pregatindu-te totodata pentru o viata mai activa.

2011/07/31//342992-riverside_class_-_stretching_over_o_large.jpg

Nu trebuie sa te doara

Exercitiile de mobilitate nu necesita aptitudini fizice deosebite, sunt usor de invatat si pot fi executate la sala, acasa sau chiar la birou, in functie de preferintele fiecaruia. Important este sa fie executate cu regularitate, pentru ca doar astfel vom constata o crestere a fortei si rezistentei muschilor.

Ele stimuleaza circulatia sangvina si fortifica sistemul osos, reduc durerile si tensiunile musculare si ofera o stare generala de bine. Durerea este un semnal ca ceva nu este in regula, tocmai de aceea imediat ce simti un disconfort opreste-te. Orice fortare exagerata duce la efecte opuse.

Foto: thehairrazor.com/ dr-mimi.blogspot.com

Ultimele știri