Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Aparatul care depistează cancerul în doar 2 ore este în România! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o astfel de analiză

Membrii Asociației Pacienților Oncologici din România au făcut o achiziție unică în România. Este vorba despre un aparat ce poate diagnostica diferite forme de cancer în 2 ore. Din păcate, această analiză nu este decontată de stat, iar costul ei este unul destul de ridicat.

Membrii Asociației Pacienților Oncologici din România au făcut o achiziție unică în România. Este vorba despre un aparat ce poate diagnostica diferite forme de cancer în 2 ore. Din păcate, această analiză nu este decontată de stat, iar costul ei este unul destul de ridicat.

Trei tipuri de cancer pot fi depistate de acest aparat: pulmonar, colo-rectal şi de piele.

“Acest aparat permite ca un rezultat important de fineţe de genetică moleculară să fie dat în două ore, două ore şi jumătate, spre deosebire de metodele care permit rezultate similar dar în 12, 15 zile. Și mai are un mare avantaj, faptul că se pot face asemenea determinări şi din sânge nu doar biopsie solidă”, a explicat Iolanda Gheorghiu, din partea Asociației Pacienţilor Oncologici.

Din nefericire, această investigație nu este pe lista celor decontate de stat, prețul ei fiind unul destul de ridicat:

“Această analiză nu este decontată de Casă, asta este problema în România, tratamentul este decontat, diagnosticul nu”, a precizat Ioan Marinescu, rezentanţtul firmei producătoare.

O analiză la aparatul ”minune” costă între 600 și 1000 de lei și poate fi făcută în Ploiești.