- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Lista de medicamente compensate şi gratuite va cuprinde două noi molecule, destinate tratamentului inovativ al hepatitei C şi al cancerului de prostată. Guvernul a aprobat hotărârea miercuri seara. Aceasta va intra în vigoare de la 1 septembrie.
Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre pentru introducerea condiţionată în Lista de medicamente compensate şi gratuite a două molecule noi, care vor face obiectul unor contracte cost-volum şi cost-volum-rezultat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS).
Moleculele nou introduse sunt destinate pentru tratamentul inovativ al Hepatitei C şi al cancerului de prostată.
Hepatita C reprezintă o problemă de sănătate publică, iar Guvernul este preocupat să ia toate măsurile necesare în lupta cu această afecţiune, în concordanţă cu recomandările OMS.
Începând din 1 septembrie, România va asigura a treia etapă de tratamente fără interferon, în cadrul căreia pacienţii cu hepatita C vor beneficia de trei scheme de tratament, în urma încheierii unor contracte cost-volum-rezultat. Astfel, pacienţii vor beneficia de tratamente personalizate, iar schema de tratament adecvată şi durata tratamentului (între 8 şi 24 săptămâni) va fi decisă de medicul curant în funcţie de starea clinică şi particularităţile fiecărui pacient.
Potrivit Ministerului Sănătății, noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ţinti un număr de 13.000 pacienţi eligibili, din care 12.100 de pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 de pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză, şi 50 pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.
De asemenea, pentru un acces mai facil la noile terapii, au fost desemnate două noi centre, Piteşti şi Bacău, în care se vor putea iniţia şi monitoriza aceste tratamente de medici cu experienţă în domeniu. Centrele sunt: Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş, Piteşti şi Bacău.
Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţau, în 10 august, că au finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără interferon pentru hepatita cronică virală C, acestea desfăşurându-se cu trei deţinători de autorizaţii de punere de piaţă.
TRAGEDIA lovește România! Specialiștii anunță ani grei pentru țara noastră... Raed Arafat intervine în scandalul pestei porcine: „Au fost deschise dosare penale pentru cei care au introdus ilegal în...