- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O nouă formă de autism afectează din ce în ce mai mulţi copii. Un aşa-numit "autism virtual" cauzat de tehnologie. Din cauza orelor petrecute pe tabletă, la telefon sau în faţa televizorul, cei mici nu mai aud atunci când sunt strigaţi şi nici nu mai sunt atenţi la ce se întâmplă în jur. Specialiştii spun însă că există soluţii.
Charlize e în lumea jocurilor. Nu îl mai aude pe fratele ei mai mic, aşa că şi el se resemnează şi se refugiază în ecranul telefonului. Gabriela, mama celor doi, este specialistă în parenting şi cunoaşte bine pericolele tehnologiei.
Ea încearcă să limiteze accesul copiilor la tehnologie. Chiar dacă e greu, într-o eră în care cei mai mulţi copii au deja telefoane de la câţiva ani.
Mulți copilași ajung la Psihiatrie
Aşa se face că tot mai mulţi copii ajung în secţiile de psihiatrie, avertizează specialiştii în neurologie de la Spitalul Alexandru Obregia.
Dupa mai mult de 30 de minute in fata televizorului, atat adultii, cat si copiii sunt ca si hipnotizati. Ritmul cerebral este incetinut treptat, se produc modificari biochimice, iar creierul intra intr-o stare asemănătoare cu cea a somnului. De aceea, nu mai suntem atenti la ceea ce se intampla in jurul nostru si nici nu mai auzim daca suntem strigati.
SOLUȚIA ESTE SIMPLĂ - timpul de calitate petrecut cu copiii noştri, departe de tehnologie.
Ultimele studii arată că un român petrece în medie, 5 ore pe zi în faţa telvizorului şi cel puţin trei ore cu ochii în ecranul telefonului. Specialiştii ne recomandă să ne limităm la o singură oră de tehnologie.
O dantura noua pentru noul an! Implantul dentar Fast&Fixed te scapa de vechile proteze... Ce se întâmplă dacă mănânci banane dimineața? Efectele se văd imediat! Ce ascund aceste fructe?...