Ni se vinde otravă pe bani scumpi! Marile magazine de discount din România comercializează, sub marca proprie, o serie de alimente care conţin ingrediente care ne afectează sănătatea mai mult decât ne-am putea închipui
Odată cu impunerea embargoului rusesc, surplusul de produse lactate de pe piaţa europeană a ajuns în România. Aşa se face că producătorii polonezi, cehi, şi chiar unguri aduc pe rafturile din magazinele româneşti produse pline de substanţe periculoase.
Este cazul, spre exemplu, celebrului caşcaval Gouda, întâlnit la raft cu această denumire şi care ar trebui să fie acea brânză olandeză foarte consumată în ţara de origine şi care se obţine doar din lapte de vacă pasteurizat. În România, la unele magazine, un produs etichetat ca fiind caşcaval Gouda are o reţetă ”proprie”, care include coloranţi artificiali – caroteni, care nu au nimic în comun cu reţetă originală”, sublineaza reprezentatul procesatorilor de lapte din România.
MAI MULTE DETALII, PE OBSERVATOR.TV