Dacă printre fructele tale preferate în sezonul rece se numără mandarinele, atunci e obligatoriu să știi toate aceste lucruri despre ele.
Fructele conţin din belşug vitamina C, vitamina A, vitamina D, betacaroten, vitamina E, calciu, fosfor, magneziu şi foarte puţine calorii (aproximativ 50 calorii/100g).
Datorită conţinutului mare de vitamina C, atât mandarinele, cât şi clementinele, previn răcelile (întărind sistemul imunitar) şi anemiile (crescând pofta de mâncare). Cele două fructe sunt benefice pentru vedere, pentru ficat, pentru digestie, pentru sistemul nervos central şi pentru reducerea stresului. De asemenea, consumul regulat de mandarine şi clementine previne formarea cheagurilor în sânge şi a pietrelor la rinichi.
Sezonul manadarinelor şi clementinelor este din noiembrie până în aprilie. Atunci când le alegeţi, căutaţi-le pe cele grele, fără zgârieturi sau pete maronii. Evitaţi cumpărarea fructelor prea moi. Se pot păstra aproximativ 3 zile la temperatura camerei, apoi se pot păstra în frigider pâna la 14 zile.