Masa în oraş sau pe litoral se poate încheia însă şi cu o experienţă nefericită. La o terasă din Mamaia, inspectorii de la protecţia consumatorului au găsit aproape 200 de kilograme de carne fără etichetă.
O parte era şi expirată, dar chiar şi aşa, urma să ajungă şi în farfuriile turiştilor. Când şi-a simţit afacerea în pericol, administratorul unităţii s-a automutilat de faţă cu toată lumea.
În schimb, cantitatea de carne găsită în neregulă la terasa bărbatului din satul de vacanţă din Mamaia i-a uimit pe comisari. Aproape 200 de kilograme de diverse sortimente de carne şi peşte erau depozitate neconform sau nu aveau etichete.
Şi la o altă terasă din Mamaia au fost găsite peste 90 de kilograme de carne de porc şi de pui expirate.
Unitatea administrată de bărbatul care s-a automutilat riscă acum o amendă mult mai mare decât cea dată în mod normal de inspectori. Una de până la 35.000 de lei pentru că, pe lângă ameninţări, unul dintre comisari a fost şi agresat verbal.