- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Specialiştii au dat verdictul. Cafeaua făcută la ibric nu este recomandată! Consiliul olandez pentru sănătate a făcut public un studiu conform căruia cafeaua la filtru este mai sănătoasă
Boabele de cafea conţin diterpene, substanţe organice din care principalele sunt cafestolul şi kahweolul. Unele studii au arătat că aceste substanţe duc la creşterea uşoară a colesterolului rău din sânge. Pregătirea cafelei cu un filtru de hârtie reţine aceste elemente, băutura rămânând aproape fără ele.
În cafetiera cu filtru de hârtie sau în aparatele cu capsule, cafestolul şi kahweolul dispar aproape complet, aşa încât efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obţinute din concentrat lichid (la automatele de cafea).
Cafetiera cu filtru metalic, precum şi cafeaua grecească sau turcească nu elimină cafestolul şi kahweolul, prin urmare un consum ridicat poate avea impact asupra nivelului de colesterol rău.