Burgerii vegani sunt mai nesănătoşi decât cei făcuţi din carne, potrivit concluziei unui studiu realizat de cercetători britanici.
Specialiștii susţin că preparatul vegan conţine de două ori mai multe grăsimi saturate decât burgerii din carne, iar de vină ar fi cantitatea ridicată de ulei pe care o conţin.
Oricât de sănătoşi ar părea, burgerii vegani se dovedesc a fi adevărate bombe calorice.
Un burger vegan din comerţ conţine 20 de grame de grăsimi saturate. Aceasta este cantitatea maximă pe care femeile ar trebui să o consume zilnic. Opţiunea mai sănătoasă se găseşte, culmea, în lanţurile de fast-food. Un astfel de preparat din carne conţine 9 grame de grăsimi saturate.
Ingredientele care fac din preparat unul delicios sunt uleiuri folosite pentru a oferi consistenţa potrivită. În ciuda numeroaselor beneficii, uleiul de cocos conţine un aport de 87% de grăsimi saturate, iar când este gătit la temperaturi ridicate şi în combinaţie cu alte ingrediente poate deveni nociv pentru organism.
Nutriţioniştii recomandă ca atunci când vi se face poftă de burgeri, să-i pregătiţi acasă, din ingrediente naturale.