- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Căpșunile fac parte din seria fructelor cu numeroase beneficii pentru sănătate, care ajută, de asemenea, în curele de slăbire. Puțini știu că acestea sunt bogate în antioxidanți și că luptă împotriva unor afecțiuni importante. În curând va începe și sezonul lor, de aceea iată 5 motive pentru care ar trebui să le consumăm.
5 motive să consumi căpșuni
Întăresc sistemul imunitar
Căpșunile sunt bogate în vitamina C. O porție asigură jumătate din necesarul zilnic.
Ajută la menţinerea unei vederi sănătoase
Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor previn apariţia cataractei, iar compoziţia mare de vitamine protejează împotriva radiaţiilor solare şi îmbunătăţeşte corneea şi retina.
Citește și Imagini uimitoare, în mijlocul iernii! În grădină unei femei din Galați s-au copt căpșunile
Scad nivelul de colesterol
Căpșunile nu conțin colesterol. Consumul acestora reduce lipidele din sânge, care, în cantităţi mari, se pot depune pe pereţii arterelor.
Reduc inflamaţiile
Căpşunile au proprietatea de a reduce inflamaţiile articulaţiilor, care ar putea provoca artrită.
Sporesc numărul de fibre
Căpşunile conţin 2g de fibre pe porţie, esenţiale pentru o digestie sănătoasă.
Ce alte proprietăți conțin
Foto: Pexels
Cea mai mare minciună pe care ți-o zic dentiștii! Îți vând pastă de dinți la suprapreț și nici nu face banii!... Ce este virusul imunodeficienței umane?...