O porție dintr-o așa salată de fructe asortate, plină de culoare și savoare, îți asigură porția de vitamine și voie bună, pentru întreaga zi.
Ingrediente
- 250 g căpșuni
- 1 măr verde
- 1 portocală
- 100 g fructe de pădure
- 1-2 linguri miere
- frunze de mentă
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare salată asortată de fructe
Fructele se spală și se scurg bine.
Merele se toacă în cuburi, păstrându-le și coaja care este plină de vitamine.
Portocala se curăță și se desface în felii, îndepărtând și pelicula albă.
Jumătate din felii se storc și se transformă în suc.
Căpșunile se taie în jumătăți, iar fructele de pădure( afine, coacăze), se desfac în bobițe.
Sucul de portocală se amestecă cu mierea și frunze de mentă rupte mărunt, obținând un dressing delicios.
Cu acest dressing se stropesc fructele din salată, înainte de servire.
Salata de fructe asortate se decorează cu frunze de mentă, pentru un plus de aromă și prospețime.
Se mai poate adăuga și puțină frișcă, pentru amatori