- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Beneficiile carnii de porc
Sursa de proteine. In stare naturala, carnea de porc este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. 100 de grame de carne de porc ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic de proteine a unui adult.
Sursa de grasimi nesaturate. Carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat saturate. Vestea buna este ca grasimile nesaturate sunt considerate grasimi bune deoarece organismul are nevoie de ele, dar singur nu si le poate produce.
Sursa de acid linoleic. Studiile au demonstrat ca acidul linoleic poate furniza protectie impotriva unor forme de cancer si a unor afectiuni cardiace, datorita proprietatilor antioxidante.
Sursa de fier. Continutul in fier al carnii de porc nu este de neglijat. O portie de 100 de grame de carne de porc ne asigura 15% din necesarul zilnic de fier.
Sursa de zinc. Doar 100 de grame de carne de porc ne asigura 30% din necesarul zilnic de zinc. Este adevarat ca nu doar carnea de porc contine zinc. Medicii ne recomanda sa nu excludem carnea din alimentatie, indiferent de tipul ei, deoarece putem ajunge la deficiente de zinc.
Riscuri pentru sanatate
Cresterea nivelului colesterolului. Daca consumam doar carnea de porc grasa sa nu ramanem surprinsi de valorile marite ale colesterolului.
Riscuri cardiovasculare. Orice aliment prea gras, consumat frecvent, poate constitui un risc pentru organism. Carnea de porc, in special cea cu grasime, poate sta la baza unor boli cardiovasculare grave.
Risc de infectie cu trichineloza. La nivel mondial, in ultimii 10 ani, numarul de cazuri de trichineloza a scazut datorita faptului ca exista un control mai eficient asupra tuturor celor care o comercializeaza. Din pacate, in Romania, numarul afectiunilor provocate de infectia cu trichineloza a crescut in ultimii ani. Sfat: Nu cumparati carne de porc fara aviz sanitar.
Risc de teniaza. In cele mai grave cazuri, teniaza poate provoca ocluzie intestinala. Carnea nepreparata sau insuficient preparata poate constitui un risc de infectare cu teniaza.
Sfat: Gatiti cat mai bine preparatele din carne de porc.
Dieta japoneza - eficienta si sanatoasa... Renunti la fumat si primesti… o viata mai buna...