Carnea de miel este sănătoasă doar dacă e consumată în cantități mici, cu o garnitură de salată. În rest, vă poate provoca serioase probleme de digestie! De Paște, vă puteți răsfăța cu carne de miel, dar trebuie să știți că 100 grame conțin cam 200 - 300 de calorii.
Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi ne avertizează să fim foarte atenți când cumpărăm carnea de miel, căci poate fi toxică dacă puiul sacrificat a fost prea mic. De aceea "când se vinde mielul trebuie să aibă copitele despicate și capul că să vezi dinții. Este foarte important să nu aibă sub 9 kilograme cu totul, deoarece cu cât este mai mic cu atât conține mai multe purine care fac mai greu digerabil, fiind o opțiune foarte periculoasă în special pentru persoanele bolnave de gută. Este indicat să cumperi un miel sau bucăți dintr-un miel care să aibă în jur de 10-15 kilograme, deoarece carnea va fi mai puțin indigestă decât cea mai fragedă", adaugă nutriționistul.
Sfaturi de la nutriționist:
1. Nu asocia carnea de miel/ied cu pâine, mămăligă sau paste pentru că îngreunează digestia. Nutriționistul recomandă asociarea cărnii de miel doar cu legume;
2. Nu mânca fructe în timpul mesei, ci doar pe stomacul gol. Singurele excepții sunt ananasul și kiwi care sunt indicate după o masă copioasă datorită proprietății de a ușura digestia;
3. Cozonacul, prăjiturile și plăcintele sunt mult mai periculoase și mai grele decât carnea de miel, de aceea trebuie să fie consumate la o distanță mare după masă. Ele sunt foarte bogate în grăsimi și glucide, o combinație nocivă care este foarte greu digerabila;