Pentru că sezonul rece vine la pachet cu diverși viruși și predispoziții crescute la răceală și gripă.
Întrebat care sunt alimentele recomandate pe timpul iernii, pentru a ne crește imunitatea organismului, nutriționistul Cristi Mărgărit a început prin a enumera alimentele care de fapt ne scad imunitatea organismului, printre acestea, cel mai periculos fiind zahărul, apoi făina albă, alcoolul și mai ales prăjelile.
Foarte important ăn sezonul rece este consumul proteinelor de calitate! De exemplu proteina care se găsește în urdă, este o proteină cu valoarea biologică cea mai mare și ridică imunitatea organismului,
Nu ar trebui să lipsească din alimentație pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine și minerale, care se știe că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea.
Este recomandat consumul de citrice, care sunt surse inepuizabile de vitamina C și flavonoizi.
Alcoolul trebuie consumat cu moderație, iar somnului trebuie să i se dea o foarte mare importanță, pentru că și odihna este benefică împotriva răcelii și gripelor.
Mare atenție trebuie acordată alimentației celor care țin posturi intermitente, sau regimuri de slăbire! Este foarte ușor ca la o restricție calorică, un regim de post incorect, să se ajungă la o malnutriție!
Cei care merg la sală, trebuie să știe că după efortul depus în timpul antrenamentelor, imunitatea este scăzută și pot răci foarte repede, mai ales dacă intră în contact cu persoane răcite!