Antena Căutare

Ce este virusul imunodeficienței umane?

Acest virus cauzează infecția HIV și în timp, dă naștere sindromului SIDA. Afecțiune umană, care din cauza eșecului progresiv al sistemului imunitar, permite infecțiilor oportuniste și canceroase să amenințe în mod direct viața. Din nefericire, el este răspândit adesea de oameni care nici măcar nu știu că sunt posesorii acestui virus.

Care sunt cauzele care pot conduce către contactarea virusului?

Virusul se poate obține uzual din:

contactul direct al unei plăgi deschise cu sânge infectat

Articolul continuă după reclamă

material seminal sau fluide vaginale.

De asemenea:

Studiile au arătat că majoritatea oamenilor primesc virusul, făcând sex neprotejat cu cineva care deja este contaminat.

Un alt mod obișnuit de a contacta virusul este împărțirea ustensilelor în consumul de droguri (seringi, ace) cu cineva care este purtător.

Virusul poate fi transmis, de asemenea, de la o mamă purtătoare la copilul ei în timpul sarcinii, nașterii sau alăptării.

Pentru că discuțiile și dezbaterile pe acest subiect, nu vor înceta niciodată să creeze polemici, cercetătorii susținuți de specialiștii în medicină, au propus utilizarea testului HIV. Controversele au dat naștere ideilor, astfel încât această testare este un mod rapid de depistare a infecției cu HIV care se poate efectua chiar acasă. Acesta este primul autotest cu marcaj CE acordat de organismul notificat responsabil din Franța (LNE/G-MED).

De reținut! El este disponibil în farmacii (sau pe site-urile web ale acestora) și se poate elibera fără prescripție medicală. Reprezintă o oportunitate de încredere pentru detectare, dacă această s-a produs cu cel puțin 3 luni înainte de momentul testării.

Se realizează extrem de simplu, analiză unei picături de sânge prelevate din vârful degetului.

Ce simptome pot indica eventuale probleme?

Simptomele pot apărea de la câteva zile până la câteva săptămâni după ce o persoană se presupune că este infectată pentru prima data. Însă, există și simptome timpurii, care dispar de obicei în 2-3 săptămâni.

În momentul în care simptomele rapide au dispărut, o persoană infectată poate să nu manifeste aceste stări din nou, timp de mulți ani. După o anumită perioadă, acestea reapar, rămân și încep să dea bănuieli: cu posibilitatea aparitiei unor noduli limfatici inflamați, stări de oboseală frecvențe, pierderi în greutate nejustificate, stări febrile și transpirații nocturne.

Și tocmai pentru că simptomele se pot confundă cu stări incipiente ale altor maladii, este important de programat imediat o discuție și vizita la medic.

Protejează-te și pe ține, dar și pe cei din jurul tău!

-ai grijă de activitatea sexuală până la cele mai mici detalii; utilizează prezervativul de fiecare data când faci sex (inclusiv sex oral) până când există siguranță și încredere între tine și partener (că NU sunteți infectați cu HIV sau cu alte infecții cu transmitere sexuală)

- selectarea partenerului sexual trebuie să aibă mai multe criterii, deci asigură-te că ai bifat tot ce ține de tine și că e o opțiune care nu îți va marca întreaga viață

-spune NU DROGURILOR și ține-te la distanță de tentații

-nu distribui obiecte personale (cum ar fi periuțe de dinți,aparate de epilat sau instrumente de ras).

-nu împărți și nu accepta niciodată ace sau seringi cu nimeni, mai ales dacă au fost utilizate.

Căpșunile, fructele minune. 5 motive să le consumi... Adevărul pe care niciun medic nu ți-l va spune! Nu mai consuma acest tip de cafea! Te vei îngrozi când o să afli ce conț...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x