Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă ai COVID-19 și consumi alcool! Avertisment de maximă importanță de la OMS! „Este periculos!”

Dacă ai coronavirus și consumi alcool puternic, nu omori virusul din organism, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ce se întâmplă dacă ai COVID-19 și consumi alcool! Avertisment de maximă importanță de la OMS! „Este periculos!”
Ce se întâmplă dacă ai COVID-19 și consumi alcool! Avertisment de maximă importanță de la OMS! „Este periculos!” | profimediaimages.ro

OMS a făcut avertismentul într-un efort pentru a combate știrile false, precizând că, în plus, consumul de alcool puternic ar putea avea consecințe grave.

„Frica şi dezinformarea au generat un mit periculos că se poate ucide virusul SARS-Cov 2 prin consumul de alcool. Acest lucru nu se întâmplă", a precizat OMS.

Orice consum de alcool are riscuri, dar consumul de alcool puternic este mai periculos, deoarece poate conţine metanol – ce poate provoca probleme grave de sănătate sau chiar moartea.

Citește și: S-a descoperit un tratament pentru pacienții COVID-19 aflați aproape de moarte! Procedura este brutală! „Te aștepți să o vezi în filme, nu în realitate”

Articolul continuă după reclamă

În plus, potrivit specialiștilor, alcoolul duce adesea la încălcări ale regulilor specifice carantinei, dar şi la violenţă domestică.

Aflați bilanțul actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici.

Provident donează 500.000 de lei Asociației „Dăruiește viață”... Avertisment de maximă importanță de la specialiști din Wuhan! Oamenii cu acest tip de sânge riscă mai mult să moară, dac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x