Ce se întâmplă dacă ai COVID-19 și consumi alcool! Avertisment de maximă importanță de la OMS! „Este periculos!”

Dacă ai coronavirus și consumi alcool puternic, nu omori virusul din organism, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ce se întâmplă dacă ai COVID-19 și consumi alcool! Avertisment de maximă importanță de la OMS! „Este periculos!”

profimediaimages.ro

OMS a făcut avertismentul într-un efort pentru a combate știrile false, precizând că, în plus, consumul de alcool puternic ar putea avea consecințe grave.

„Frica şi dezinformarea au generat un mit periculos că se poate ucide virusul SARS-Cov 2 prin consumul de alcool. Acest lucru nu se întâmplă", a precizat OMS.

Orice consum de alcool are riscuri, dar consumul de alcool puternic este mai periculos, deoarece poate conţine metanol – ce poate provoca probleme grave de sănătate sau chiar moartea.

Citește și: S-a descoperit un tratament pentru pacienții COVID-19 aflați aproape de moarte! Procedura este brutală! „Te aștepți să o vezi în filme, nu în realitate”

În plus, potrivit specialiștilor, alcoolul duce adesea la încălcări ale regulilor specifice carantinei, dar şi la violenţă domestică.

Aflați bilanțul actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri