Bărbații care au primit acest tratament pentru coronavirus au fost un medic din Seattle, care s-a infectat cu COVID-19 în timp ce încerca să salveze alte vieți, și un bărbat din Phoenix. Ambii au ajuns să fie conectați la aparate de ventilație mecanică, deși nu aveau alte probleme de sănătate, înainte de a se infecta cu noul coronavirus.
Acum, după ce au primit tratamentul experimental, doctorul Ryan Padgett, în vârstă de 44 de ani, și cel de-al doilea pacient, Enes Dedic, în vârstă de 53 de ani, pot respira normal și nu mai au coronavirus în organism.
Tratamentul pentru coronavirus ce i-a salvat
Medicii care i-au avut în grijă pe cei doi pacienți cu COVID-19 au făcut o ultimă încercare de a-i salva. Mai exact, le-au scos sângele din corp, l-au reoxigenat și l-au înapoiat în corpul acestora.
Procedura se numește Oxigenarea extracorporală cu membrană (ECMO). Concret, în această procedură este folosit un aparat special, cu ajutorul căruia sângele iese din organism, este oxigenat, este eliminat CO2 din compoziția lui, apoi intră din nou în organism, în sistemul circulator.
„Te aștepți să vezi o astfel de procedură în filme, nu în realitate. Eu am fost un norocos care a ajuns pe mâna unor oameni care au avut puterea să spună: «Nu avem ce altceva să mai facem, așa că vom încerca acest tratament experimental, ca ultimă soluție de a-i salva viața»”, a spus doctorul Ryan Padgett.
Aflați bilanțul actualizat al deceselor provocate de coronavirus în România, precum și al cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, aici.
Suntem în Săptămâna Mare. Ce spune tradiția că trebuie să faci în aceste zile pentru a fi ferit de necazuri și pentru a ... O icoană pe lemn din secolele XVI-XVII, adjudecată contra sumei de 10.000 de euro...