Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci ardei iute! Puțini români știu adevărul

Românii obișnuiesc să servească ardei iute la o porție de ciorbă caldă sau la diferite alte feluri de mâncare, pentru a da un plus de savoare rețetelor. Totuși, puțini sunt cei care știu ce se înntâmplă în corpul tău atunci când consumi ardei iute!

Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci ardei iute

Un studiu realizat recent de către Marialaura Bonaccio, specialist în epidemiologie de la Institutul Neurologic Mediteranean (Neuromed) și publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie arată ce efect are consumul de ardei iute pentru corpul uman.

Un bărbat din Vaslui a băgat 20 de ardei iuți la cuptorul cu microunde! Vecinii, apel de urgență la 112! Ce s-a întâmplat

Participanții la acest studiu legat de efectul pe care îl are consumul de ardei iute asupra organismului au fost monitorizați timp de opt ani și astfel a ieșit la iveală un rezultatul cât se poate de neașteptat!

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL TĂU DACĂ MĂNÂNCI ARDEI IUTE

În mod concret, cine a consumat ardei iute (chili) de cel puțin patru ori pe săptămână a ajuns să aibă cu 40% mai puțin risc de-a face infarct, indiferent de dieta aleasă de persoana respectivă.

Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci ardei iute! Puțini români știu adevărul

Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci ardei iute

Practic, un bun medicament pentru sănătatea inimii este ardeiul iute (chili), pe care trebuie să-l consumi la fiecare câteva zile. Și facă te ții de acest obicei, atunci cu siguranță poți renunța liniștit la pastilele de prevenție!

Studiul a fost realizat pe un număr de aproximativ 25.000 de persoane. Ceea ce contribuie la sănătatea inimii este capsaicina, acea substanță responsabilă de gustul iute, dar și de numeroasele efecte, printre care și accelerarea metabolismului, informează cei de la CNN.

Așadar, data viitoare când te așezi la masă, nu uita să întrebi dacă există prin casă și vreun ardei iute!

Recomandari