Antena Căutare

Consumul de broccoli scade riscul unor boli grave

Broccoli este o leguma inrudita cu varza si conopida, cunoscuta inca din timpul Imperiului Roman. Desi gustul sau nu este considerat prea atractiv de catre o parte din consumatori, ar trebui sa ne reconsideram cu totii atitudinea fata de el, pentru ca ne aduce multiple beneficii.

Previne si combate cancerul

O alimentatie bazata pe legume si fructe nu ne garanteaza ca vom fi feriti 100% de probleme de sanatate, dar ne va ajuta sa avem un organism mai rezistent si un sistem imunitar mai puternic. Dintre legume, broccoli se afla in topul alimentelor care previn cancerul si alte boli grave. Consumat de 3-5 ori pe saptamana, broccoli previne cancerul de san, de colon, vezica urinara, plamani si ovare. Combinat cu rosii reduce riscul cancerului de prostata.

Reduce riscul de osteoporoza

Broccoli contine o cantitate substantiala de calciu si de vitamina C care au rolul de a ne intari oasele si dantura. Calciul asimilat din broccoli este indicat persoanelor care sufera de osteoporoza. Continutul de calciu din broccoli este considerat un echivalent al laptelui.

Distruge bacteria Helicobacter pylori

Broccoli contine o substanta denumita sulforafan, despre care cercetatorii au dovedit ca distruge bacteria Helicobacter Pylori. Consumand broccoli si muguri de broccoli constant avem sanse mari sa scapam de Helicobacter pylori, responsabila de ulcere de stomac, gastrite si chiar cancer de stomac. Intrucat prajelile fac rau stomacului, este evident ca beneficiem de broccoli doar daca il fierbem la aburi sau il consumam crud.

Intareste sistemul imunitar

Broccoli este un adevarat conglomerat de vitamine si minerale: vitaminele A, B2, C, acid folic, calciu, magneziu, fier, seleniu, zinc, sulf. Toti acesti nutrienti concura la starea de bine a organismului, marindu-i rezistenta si facandu-ne posesorii unui sistem imunitar viguros.

Condimentat este si mai eficient

Despre broccoli s-a vorbit mereu la superlativ si nimeni nu i-a contestat valoarea nutritiva. Mai mult, cercetatorii au vrut sa afle daca calitatile sale pot fi imbunatatite pentru a fi si mai bun pentru sanatate. Recent, s-a descoperit ca broccoli este cu atat mai eficient cu cat este mai condimentat sau daca se combina cu alte legume care imbunatatesc capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului.

Citeste si alte articole interesante in Revista Felicia!

FOTO: hepta.ro

E OFICIAL! Telefoanele mobile NU afecteaza creierul!... A FOST IERI!!!!!!! Cafeaua de la automat, bomba calorica!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x