Căutare Live

Cum îți distruge coronavirusul organismul! Medicii au explicat! Care sunt simptomele îngrijorătoare și ce categorie de oameni este mai vulnerabilă

În lupta cu temutul coronavirus, medicii de la Spitalul Jinyintan din Wuhan au început să ofere răspunsuri despre cum atacă acesta corpul uman și despre simptomele pe care acesta le provoacă.

Coronavirus.

profimedia

Toate aceste date despre coronavirus au fost comunicate în urma unei analize detaliate pe primii 99 de pacienţi trataţi, ce a fost publicată în jurnalul medical Lancet.

Coronavirusul atacă plămânii!

Toţi cei 99 de pacienţi duşi la spital aveau pneumonie, plămânii lor fiind inflamaţi iar micile alveole pulmonare unde oxigenul se mişcă spre sânge erau pline cu apă.

Alte simptome au fost:

  • 82 dintre pacienţi aveau febră
  • 81 dintre pacienţi erau chinuiți de tuse
  • 31 dintre pacienţi aveau dificultate în a respira
  • 11 dintre pacienţi prezentau dureri musculare
  • 9 dintre pacienţi prezentau confuzie
  • 8 dintre pacienţi aveau dureri de cap
  • 5 dintre pacienţi aveau durere în gât

Primele decese legate de coronavirus

Primii doi pacienţi care au murit păreau destul de sănătoşi, chiar dacă erau fumători de mulţi ani, viciu care le-at fi slăbit plămânii. Primul, un bărbat în vârstă de 61 de ani avea pneumonie acută atunci când a ajuns la spital. Avea dificultăţi acute de respiraţie, ceea ce însemna că plămânii săi nu puteau pompa suficient oxigen către organele sale pentru a îl ţine în viaţă. Chiar dacă a fost pus pe apar de ventilaţie mecanică, plămânii săi au cedat şi inima i s-a oprit. Bărbatul a decedat la 11 zile de la internare.

Al doilea pacient, un bărbat în vârstă de 69 de ani, prezenta la rândul său dificultăţi acute de respiraţie. I-a fost ataşat un plămân artificial ECMO (oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană - n.r.), însă nu a fost suficient. A murit de pneumonie serveră şi şoc septic atunci când presiunea sa arterială a scăzut dramatic.

Cel puţin 10% dintre pacienţi au pierdut lupta cu temutul coronavirus

Din 25 ianuarie, dintre cei 99 de pacienţi: 57 încă erau spitalizaţi, 31 au fost externaţi și 11 au murit Asta nu înseamnă că rata mortalităţii a acestei boli este de 11%, de vreme ce pacienţii încă internaţi ar putea muri şi mulţi alţii prezintă simptome uşoare, iar aceştia nu ajung să fie spitalizaţi, potrivit Mediafax.

Se crede că animalele vii vândute la piaţa de peşte şi fructe de mare din Huanan ar fi sursa infecţiei cu noul coronavirus numit 2019 - nCoV. Dintre cei 99 de pacienţi, 49 au avut contact direct cu piaţa: 47 dintre ei lucrau acolo, ca manageri sau vânzători, iar doi erau cumpărători.

Bărbaţii ar fi mai vulnerabili în fața coronavirusului

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Anamaria Prodan Reghecampf, reacție după ce circulă pe internet imagini cu ea dezbrăcată. Declarațiile impresarei
Anamaria Prodan Reghecampf, reacție după ce circulă pe internet imagini cu ea dezbrăcată. Declarațiile impresarei
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Cei mai mulți dintre cei 99 de pacienţi erau bărbaţi de vârstă mijlocie, între 56 şi 67 de ani. Cu toate acestea, cele mai recente date indică o răspândire mai egală între sexe.

Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din China au spus că în medie, 1.2 dintre cei infectaţi erau bărbaţi, la fiecare 1.0 femei.

Sunt două explicaţii pentru această diferenţă: Bărbaţii sunt mai predispuşi la îmbolnăvire şi să necesite tratament în spital. Este posibil ca bărbaţi, din motive sociale şi culturale, să fi fost mai expuşi virusului atunci când a izbucnit.

„Predispoziţia redusă a femeilor la infecţii virale poate fi atribuită protecţiei la cromozomul X şi hormonilor sexuali, care joacă un rol important în imunitate”, a spus doctorul Li Zhang.

Cei mai mulţi dintre cei 99 de pacienţi aveau alte boli ce i-au făcut mai vulnerabili la virus, fiind „un rezultat al unui sistem imunitar slăbit la acei pacienţi”: 40 dintre pacienţi aveau o inimă slăbită sau vase de sânge afectate din cauza unor probleme cardiologice, insuficienţă cardiologică şi infarct. Alţi 12 pacienţi aveau diabet.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat că joi au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri, informează CNN. Autorităţile chineze au anunţat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi din cauza noului coronavirus din China, astfel că numărul total al deceselor se ridică acum la 213.

Anunţul vine în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global.

Sfinții 40 Mucenici. Ce se întâmplă în organism dacă bei ”44 de pahare cu vin”... Semnal de alarmă! Acest aliment pe care îl consumăm zilnic este un pericol pentru creier! Îl modifică iremediabil în 12 ...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri